rafal111 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Mam nietypomy problem z moja karta dźwiekową i może ktos z was spotkał sie z takim przypadkiem. Karta ta po podgłośnieniu wydaje dziwne stuki.(takie odgłosy można porownać gdy np. wyciagniemy wtyczke z karty i bedziemy uderzać palcem w końcówke Jacka) Sa one rytmiczne cały czas o tej samej czestotliwosci ok. 3 na sekunde. Aby ich nie słyszec muszę dosć cicho miec nastawione głośniki. Zarówno słychac je w głosnikach, jak i w słuchawkach podłączonych do drugiego wyjscia. Pod Win 98 problem ustawał z chwila przełączenia w tryb czterogłośnikowy, lecz pod XP troche tylko się zmniejsza. Sądziłem ze to może wina płyty lub innego sprzetu, ale ta karta jest jedyną pozostałoscia po wymianie na nowy sprzet. Bardz proszę o pomoc Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Spróbuj sprawdzić karte na innym sprzęcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Mam nietypomy problem z moja karta dźwiekową i może ktos z was spotkał sie z takim przypadkiem. Karta ta po podgłośnieniu wydaje dziwne stuki.(takie odgłosy można porownać gdy np. wyciagniemy wtyczke z karty i bedziemy uderzać palcem w końcówke Jacka) Sa one rytmiczne cały czas o tej samej czestotliwosci ok. 3 na sekunde. Aby ich nie słyszec muszę dosć cicho miec nastawione głośniki. Zarówno słychac je w głosnikach, jak i w słuchawkach podłączonych do drugiego wyjscia. Pod Win 98 problem ustawał z chwila przełączenia w tryb czterogłośnikowy, lecz pod XP troche tylko się zmniejsza. Sądziłem ze to może wina płyty lub innego sprzetu, ale ta karta jest jedyną pozostałoscia po wymianie na nowy sprzet. Bardz proszę o pomoc Rafał może już wyjście jest uwalone ?!?! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Sprobuj przelozyc karte do innego pci, jesli bedzie to samo to sprawdz na innym kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mozliwosci jest full: proponuje przeszukac forum, bo byla o tym wielokrotnie mowa, a ode mnie, sprawdz czy nie masz podlaczonego cdaudio, sprawdz czy kable od hdd i cdaudio są ok, czy masz aktualne stery, czy nie masz przebicia na budzie. Aha warto rowniez sprawdzic na innym slocie. A najlepiej to dzialaja to zainstaluj w2k lub xp i powinno byc ok ;) Jeszcze jedno , jak bedizesz sciagal stery od CL, to sciagnij wg numeru modelu CTXXXX np CT4830, a jesli jestes zwolennikiem czegos lepiej brzmiacego, to sciagaj stery od kxproject. www.kxproject.com polecam! zreszta nei jako pierwszy zapewne ;) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Wyłączaj w control center wszystkie wejścia, mic, line-in, a zwłaszcza CD audio; jeżeli masz CD-ROM podłączony kablem analogowym to prawie na pewno to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Wyłączaj w control center wszystkie wejścia, mic, line-in, a zwłaszcza CD audio; jeżeli masz CD-ROM podłączony kablem analogowym to prawie na pewno to...To kabel analogowy od cd moze miec wplyw na takie stukanie :?: Kumpel mial kiedys taki problem z livem na starszym kompie i rozwiazal go za pomoca via latency patch :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Odłącz od karty cdrom :) Mnie to pomogło na stuki, a ten kabel jest do niczego nie potrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Odłącz od karty cdrom :) Mnie to pomogło na stuki, a ten kabel jest do niczego nie potrzebny. ja masz wina xp/2000 to zeby po odlonczeniu kabelka cd audio moc sluchac muzy z cdromu, w menadrzerze urzadzen ustaw we wlasciwiosciach cdromu zeby odtwarzal dźwiek cyfrowy, i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Odłącz od karty cdrom :) Mnie to pomogło na stuki, a ten kabel jest do niczego nie potrzebny. ja masz wina xp/2000 to zeby po odlonczeniu kabelka cd audio moc sluchac muzy z cdromu, w menadrzerze urzadzen ustaw we wlasciwiosciach cdromu zeby odtwarzal dźwiek cyfrowy, i juz To jest chyba nawet domyślnie włączone :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...