SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Zawsze byłem zdania, że najważniejsza jest wydajność kompa i wygląd można sobie podarować. Ale od czasu kiedy wszystko wymieniłem w komputerze i póki co nic mi nie brakuje w nim, to zmieniłem zdanie co do wyglądu. Mam starą białą (przez to brudną) obudowę i chciałem zmienić ją na coś nowego, ale prostego, >>w miare<< eleganckiego i dostajnego. Nie interesują mnie (przez ceny) wypasione obudowy. Chce niskim kosztem, bo można, zmienić wygląd. Na Allegro natknąłem się na obudowę ładną nawet z lcd :lol2: i tanią. Jednak jest problem, jest to obudowa microATX. klik 1, klik 2. Podobają mi się one, równiez patent z zasilaczem u dołu, nawet mniejsza by mi sie przydała bo nie mam dużo miejsca pod biurkiem, jedank mam obawy. Na zdjęciach wygląda tak jakby płyta w pełnym ATX (mam MSI Neo2-FR) weszła ale może to być złudzenie. Chociaż na karty rozszerzeń maja tylko 4 otwory to niewiem. Jeszcze większe mam wątpliwości czy wejdzie karta graficzna 8800GTS która ma 28cm długości :unsure: No i niewiem co myśleć o tym, że dyski sie montuje pionowo (chyba dobrze widze) i jak z chłodzeniem w takiej obudowie. Czy jakoś zamontuje 120mm wiatrak z przodu. I na co jest przeznaczona ta przestrzeń między miejscem na napędy optyczne a tym na dyski. Czy warto sie pakować w taką obudowę? Prosze o sugestie :wink: PS. Faktycznie ta biała będzie za mała na płyte ATX, ale czarna sie wydaje być spora w środku. Co o czarnej myślicie? Edytowane 14 Grudnia 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 W bude ATX włożysz płyte ATX i microATX. W bude microATX już nie włożysz płyty ATX i musisz sie ograniczyć do płyty microATX. Żadna do Twojej MSI nie podejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Heh, dzięki za info, tak też podejrzewałem bo jaki to by miało sens, głupek że się łudziłem, ale ta czarna z zasilaczem na dole wygląda jakoś wielko. Chyba że sprzedawca włożył zdjęcie innej... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 LianLi PC-A05B ma wysokosc zblizona do mATX, jedynie glebokosc jest wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) chciałem zmienić ją na coś nowego, ale prostego, >>w miare<< eleganckiego i dostajnego. Nie interesują mnie (przez ceny) wypasione obudowy. LianLi PC-A05B ma wysokosc zblizona do mATX, jedynie glebokosc jest wieksza.obudowa za niecałe 400zł chyba do tanich nie należy imho wybierz sobie jakiegoś cooler mastera elite 330/331/332/333/334/335, albo sharkoon rebel 9/revenge i będziesz zadowolony Edytowane 15 Grudnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Heh, dzięki za info, tak też podejrzewałem bo jaki to by miało sens, głupek że się łudziłem, ale ta czarna z zasilaczem na dole wygląda jakoś wielko. Chyba że sprzedawca włożył zdjęcie innej... :-|Tej większej bym nie chciał nawet gdyby mi dopłacali koszty utylizacji. Ma miejsca na karty rozszerzeń do wyłamywania (dobre do skaleczeń). Płyta ATX jest dłuższa w pionie o 3 sloty od największej mATX. Obudowa ATX powinna mieć 7 a mATX 4 4 gorne z tych 7 pokrywają się z mATX dlatego większość obudów ATX nadaje się do płyt mATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Oki panowie, rozwialiście moje wątpliwości, obudowy mATX są po prostu mniejsze i odpadają. Trzeba bedzie dopłacić i wziąć coś bardziej konkretnego, więc... imho wybierz sobie jakiegoś cooler mastera elite 330/331/332/333/334/335, albo sharkoon rebel 9/revenge i będziesz zadowolony... dzięki za sugestie, pomyśle :wink: Korzystając z okazji, myślałem o TEJ już wcześniej. Czytałem że to jest obudowa firmy Amacrox, jednak na tej aukcji nigdzie nie piszą że to Amacrox tylko LCP, możliwe że podróbka o identycznym wyglądzie? I tak jak oryginał - ma dołączony wentylator LED 120. Na innej licytacji poszły za 65zł. Mimo wszystko podoba mi sie, test nawet czytałem i wypadła bardzo dobrze (oczywiście oryginalna Amacrox). Edit: Kupiłem Coolermastera elite 330 więc tu sie należy szacun dla przemekbydgoszcz za podpowiedź :wink: Reszcie również dzieki :wink: Edytowane 15 Grudnia 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...