pafson Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 witam serdecznie chciałbym zapoznać was z konfiguracja pc-ta za kórego bedę brał sie niedługo bo moje p4 1.6Ghz ledwo zipie. proszę o opinie, wasze komentarze. poza sleszem to mój ok rozumowania płyta asus p5q-e procek core2 duo e8400 /raczej napewno bym chciał tego chłodzenie Thermalright Ultima 90i zasilacz corsair 450w /już go mam i mam nadzieję że pociagnie chociaż łatwo chyba miec nie bedzie obudowa COOLER MASTER DOMINATOR /chyba taka, jak macie ładniejsze proszę o typy gafika GIGABYTE HD4850 /bo pasywna i niezła pamieć 2x4 dual DDR2 OCZ HPC REAPER 1066MHz / nie wiem czy do tej płyty się nadają dysk 2x 500Gb sata II połączone w raid 0 nie wiem jakiej firmu ani jaki model wybrać?? system vista 64 raczej mało gram wiecej obróbki filmów i photo. założenie szybki sprzęt na jakiś czas. w grę wchodzi podkręcenie trochę procka i reszty w granicach zdrowego rozsądku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Konfig w porządku jak najbardziej ale dodam od siebie dwie dygresje: - jeśli możesz dołożyć to bierz Xeona E3110. Powinien lepiej się zakręcić i mniej grzać niż E8400. - ten gigabyte HD4850 jest dobry ale tylko gdy dasz mu nawiew z wentyla 120mm bezpośrednio na radiator. Bo pasywnie osiąga kosmiczne temperatury. Po dodaniu wiatraka zbijasz je o połowe. Wtedy jest cicho nadal i wydajnie a i OC ma przyzwoite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafson Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 czy ta płyta obsłuży xeona? i na ile można go kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 E3110 to E8400 w wersji serwerowej. Skoro płyta obsłuży E8400 to musi i obsłyżyć E3110. Logiczne? Jeśli jeszcze wątpisz to obsłuży na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafson Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 E3110 to E8400 w wersji serwerowej. Skoro płyta obsłuży E8400 to musi i obsłyżyć E3110. Logiczne? Jeśli jeszcze wątpisz to obsłuży na 100%.teraz to logiczne, nie wątpiłem tylko nie mogłem znaleźć informacji.bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...