patker444 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Szukam chłodzenia, które spełni dane kryteria: *na socket 775, do 200zł (ew. + cena wentylatora); *waga max do 600g/700g(z wentylem); *z wentylem 12x12cm (cichym - głośność max do 20 dB, wolnoobrotowym) lub możliwością zamocowania takiego; *(najważniejsze) mające dobry spod którego nie będę musiał poprawiać po fabryce, czyli taki który jest mega wydajny juz na stoku a nie dopiero po szlifie. Głownie priorytety to cicha praca , a następnie wydajność. Chłodzenie musi pasować pod P5Q Deluxe. Na daną chwilę rozważam zakup "Tacens Gelus PRO". Licze na wasze fachowe porady i z góry dziękuję. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez patker444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 +9PLN & wysylka jestes w stanie przebolec? Noctua NH-U12P Jak nie to sadze ze zadowoli Cie Xigmatek HDT-S1283 Dark Knight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 +9PLN & wysylka jestes w stanie przebolec? Noctua NH-U12P Jak nie to sadze ze zadowoli Cie Xigmatek HDT-S1283 Dark Knight rowniez sie pod tym podpisuje :) Tacensa sobie odpusc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patker444 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Po przejrzeniu kilku testów stwierdzam ze wezmę Noctua NH-U12P :D (co prawda waży trochę więcej niż chciałem ale socketu mam nadzieje nie wyrwie xD) - boje się socket bo często biorę PC na LanParty i boje się, że w transporcie socket ulegnie uszkodzeniu, a nie chciałbym za każdym razem demontować chłodzenia. Jaką pastę pod to dać? Mam jeszcze trochę pasty Arctic Silver 5, ale myślałem dokupić NT-H1. Warto? Edytowane 16 Grudnia 2008 przez patker444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Po przejrzeniu kilku testów stwierdzam ze wezmę Noctua NH-U12P :D (co prawda waży trochę więcej niż chciałem ale socketu mam nadzieje nie wyrwie xD) - boje się socket bo często biorę PC na LanParty i boje się, że w transporcie socket ulegnie uszkodzeniu, a nie chciałbym za każdym razem demontować chłodzenia. Jaką pastę pod to dać? Mam jeszcze trochę pasty Arctic Silver 5, ale myślałem dokupić NT-H1. Warto? nie wyrwie, od tego sa backplate`y. a co do pasty, to w komplecie jest pasta Noctuy wiec nie trzeba nic dokupowac. Cooler jak najbarciej godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja mam u sibie Noctua NH-U12P i coz moge napisać dobry cooler socetu nie wyrwie sam kilka razy przenosiłem same mobo z założonym coolerem i nie się nie połamało:) U mnie przy procku bez oc wentyl chodzi max na 5v i nei ma problemów z temperaturą cpu ale mam jedną uwagę do tego coolera jak i innych zdecydowanie zmniejsza się przepływ powietrza w okolicach socetu(porównując chociażby do boxa) i z tego powodu bez dodatkowego nadmuchu temperatura mosfetów, NB, i częściowo ramu trochę rośnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Ten Xigmatek to dobra i tania propozycja. Ja mam tego z podpisu i jest super (tylko wentylator mam wymieniony na NoiseBlockera XL1). Jesli do Quada, to Noctua bezie sie lepiej zachowywac przy OC. Natomiast do 2 rdzeni Xigmatek jest ciekawa tansza alternatywa, ktora nie bedzie widocznie mniej wygajna. Edytowane 17 Grudnia 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 A może Apack ZeroTherm Nirvana NV120 Premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patker444 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Kupiłem Noctue NH-U12P i jestem zadowolony, Jest cicho (900 rpm), mam niskie temp i można nawet konkretnie pokręcić. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez patker444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...