yzihs Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Do czego malby sluzyc komputer? - generalnie do wszystkiego, i wazne zeby to nie byl to pozeracz energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Do wszystkiego to znaczy do czego? I z czym to miało by pracować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Napisz konkretnie do czego będzie wykorzystywany ten komp, jaką kwotę jesteś w stanie na niego przeznaczyć, i ewentualnie kiedy mógłbyś coś w nim zmodernizować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 No tak, jak cos jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego.Ogladanie, kompresja filmow(filmy HD-nie wiem-mam monitor LG L227WT, jako tako nie ma wejscia HDMI). Pasowaloby tez dac rade odpalic jakas nowa gre (fallout3,cod4,widzmina) z min.50fps w wystarczajacej rozdzielczosci i wmiare na HI ustawieniach.Dlatego (jesli INtel) wydaje mi sie, ze jakas karta z 512MB(DDR2 czy 3?, z jaką szyną?) to minimum.Moze pasywne chodzenie. Kasy na proc to ~600zl max.Nie to, ze wiecej nie mam-tyle, ze wydaje mi sie malo sensowne placic za nowinki gruba kase.Zakup przewidywany w lutym jak minie szal, wyjda jakies nowe procki i ceny obecnych spadna. Jesli na intelu to plyta z P45, jak na AMD to z 790 z integra HD3300(tu sie pojawia mala sprzecznosc, pisze o nowych grach-ale jestem w stanie odpuscic sobie granie na full detalach i w wiekszych. rozdzielczosciach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Do lutego to wiele się zmieni. IMHO poświąteczne obniżki będą, wejdą okrojone I7. Do tego czasu tyle może się zmienic że na razie nie warto o tym myśleć. Za miesiąc się przypomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jak bedzie to sie okaze (z cenami), na razie wstepnie zdecydowalem sie na Q6600.Jak spadnie na ~550 zl to kupie (fantasta-oblatywacz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jak bedzie to sie okaze (z cenami), na razie wstepnie zdecydowalem sie na Q6600.Jak spadnie na ~550 zl to kupie (fantasta-oblatywacz? :) Do tego proca musisz mieć dobre chłodzenie i stabilny zasilacz jesli chcesz kręcić. Polecam równiez Q9300 lub Q9400 - chłodniejsze, mniej energi pobierają i równie dobrze się kręcą dodatkowo SSE4. Ja w kwietniu 2008 za swojego Q6600 zapłaciłem 560zł z wysyłka :) Jestm z niego niesamowicie zadowolony :) Ma tylko 1 wadę. Ilość wydzielanego ciepła. Jesli jakimś cudem stanieją płyty i pamięci pod i7 to są to również bardzo dobre procki. Ale na razie właśnie przez cenę płyt i pamieci zakup skrajnie nieopłacalny. Zawsze możesz polowac na jakiegoś używanego Q i kupic w dobrej cenie. Polecam również 2x2GB - przydaje się. Jesli zdecydujesz się na Q6600 wystarczą zwykłe DDR800 do podkręcenia nawet do wartości 3600 o ile ci chłodzenie wyrobi. Jesli Q9300 lub Q9400 to juz raczej DDR1066 ze względu na niski mnożnik tych procków. Jesli tylko i wyłącznie grasz w gry lepszym rozwiązaniem będzie hiper wykręcony C2D. Jesli chcesz mieć komputer uniwersalny C2Q. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zasilacz mam w planie taki PENTAGRAM Silent Force CAV-500-A12S P9004-4 (500W, sprawnosc 85%). Ma tylko 1 wadę. Ilość wydzielanego ciepłaTa duza ilosc ciepla po podkreceniu czy normalnie tez tak ma?Tylko ,ze troche w economy celuje :P (to wydaje sie ten 6600 to zly wybor).2x2GB(npA-DATA ee,800MHz) to podstawa(system64bit) Jesli Q9300 lub Q9400 to juz raczej DDR1066 ze względu na niski mnożnik tych procków.Chodzi o to. ze RAMy800stki zdlawia procka do swoich 800MHz? Co mnie w tym procku(wedele opinii) zachwyca :P to to, ze mozna odpalic z 10 zasobozernych aplikacji a zuzycie proca wynosi 70%. Bawilem sie w WM ale na slabej maszynie to mordęga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...