Skocz do zawartości
barat

Vista Business X64 Sp1 Vs Pendrive I Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od kilku dni posiadam Vistę jak w temacie. Konfiguruję ją sobie ... dziś już miałem stwierdzić, że jestem zadowolony i to faktycznie fajny system ALE ...

Brat chciał podłączyć swojego SE W880 ... Vista wywaliła komunikat, że chce sterowniki, automatycznie nic nie znalazła ...

Pomyślałem - może SE potrzebuje sterów. Z ciekawości podpiąłem swoją Nokię 6120 w trybie Transfer danych ... zdębiałem - to samo.

Spróbowałem trzy różne pendrive'y ... również chce instalować sterowniki po czym ich nie znajduje ...

Oczywiście jak kilka dni temu miałem XP to problemów zero - wszystko wyczuwane automatycznie, każdy z tych pendrive i telefony działają.

Czy potrzeba jakichś dziwnych zabiegów by system, który miał być nowoczesny, przyjazny i MULTIMEDIALNY łaskawie instalował sobie sam pendrive'y, które nawet instalowały się na pierwszym XP bez SP ... ?

Pytanie dodatkowe - wyłączyłem sobie w msconfig UAC co by mnie nie pytał o każdy duperel po milion razy. Wszystko ok, ale nadal np jak chcę coś kasować z katalogu WINDOWS to oczyweiście dostaję informację, że się nie da, że potrzeba praw admina ... oczywiście da się to ominąć - właściwości plików, przydzielić właściciela, przydzielić prawa ... ale to jest męczące. Da sie zrobić jakoś by z automatu od razu mieć wszędzie wszystkie prawa dostępu ? ...

Uprzedzam pytanie - Vista oryginalna, aktywowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam am Vista Ultimate X64 Sp1 i bez problemu rozpoznaje urządzenia usb w moim przypadku aparat Sony DSC-V1, Nokie 5310 oraz wszelkie pamieci przenośne. Więc myślę iż masz coś nie tak z systemem.

Jesli chodzi o UAC to ja mam włączony i się do tego przyzwyczaiłem i nie mam z tym problemów po pewnym czasie nie jest to w żadnym stopniu upierdliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi