barat Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam. Od kilku dni posiadam Vistę jak w temacie. Konfiguruję ją sobie ... dziś już miałem stwierdzić, że jestem zadowolony i to faktycznie fajny system ALE ... Brat chciał podłączyć swojego SE W880 ... Vista wywaliła komunikat, że chce sterowniki, automatycznie nic nie znalazła ... Pomyślałem - może SE potrzebuje sterów. Z ciekawości podpiąłem swoją Nokię 6120 w trybie Transfer danych ... zdębiałem - to samo. Spróbowałem trzy różne pendrive'y ... również chce instalować sterowniki po czym ich nie znajduje ... Oczywiście jak kilka dni temu miałem XP to problemów zero - wszystko wyczuwane automatycznie, każdy z tych pendrive i telefony działają. Czy potrzeba jakichś dziwnych zabiegów by system, który miał być nowoczesny, przyjazny i MULTIMEDIALNY łaskawie instalował sobie sam pendrive'y, które nawet instalowały się na pierwszym XP bez SP ... ? Pytanie dodatkowe - wyłączyłem sobie w msconfig UAC co by mnie nie pytał o każdy duperel po milion razy. Wszystko ok, ale nadal np jak chcę coś kasować z katalogu WINDOWS to oczyweiście dostaję informację, że się nie da, że potrzeba praw admina ... oczywiście da się to ominąć - właściwości plików, przydzielić właściciela, przydzielić prawa ... ale to jest męczące. Da sie zrobić jakoś by z automatu od razu mieć wszędzie wszystkie prawa dostępu ? ... Uprzedzam pytanie - Vista oryginalna, aktywowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 cos masz nakopane. vista bardzo ładnie rozpoznaje pamięci przenosne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Potwierdzam am Vista Ultimate X64 Sp1 i bez problemu rozpoznaje urządzenia usb w moim przypadku aparat Sony DSC-V1, Nokie 5310 oraz wszelkie pamieci przenośne. Więc myślę iż masz coś nie tak z systemem. Jesli chodzi o UAC to ja mam włączony i się do tego przyzwyczaiłem i nie mam z tym problemów po pewnym czasie nie jest to w żadnym stopniu upierdliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Czyli jak do piątku nie wymyślę co i jak to zapewne czeka mnie format :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...