Pietia(lania) Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) na dniach przyjdzie mi ruter Wi-fi i potrzebuje do dziadka ( acer aspire 3000 ) dokupic Wi-fi , pytanie co lepiej odbiera sygnal wi-fi usb czy pcmcia ? Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Wg mnie pcmcia widzialem gdzies test ze wiekszy zasieg i nie gupi a usb zasieg dobry ale czasem potfai zgubic syg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 dokładnie jak poprzednik jedyna przewaga USB to jego uniwersalność i ponadczasowość niestety moc jest słabsza, ale jeżeli nie będziesz włóczył się z lapkim po mieście tylko do zastosowań w domu to spokojnie wystarczy a obydwa urządzenia mają ten minus, że wystają z lapka - jak będziesz tysiąc razy wyjmował to albo rozwalisz port USB, albo PCMCIA lub w najgorszym przypadku spalisz więc przy zakupie rozważ takie rozwiązanie, które najmnie wystaje z laptopa i nie trzeba go za każdym razem wyciągać przy wkładaniu do torby/plecaka - podpowiadając łatwiej to zrobić z pcmcia(maja mniejsze antenki) niż większość kluczy USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 dziadek ma 2 pozycje : stolik , kolana matki :] zeby bylo ciekawiej to ma wejscie Karty miniPCI ale nei ma anteny , a nie usmiecha mie sie rozbieranie monitora tylko zeby zalozyc antene kupie na PCMCIA teraz poleccie cos dobrego i taniego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ostatno szukalem na allegro cos dla siostry ! starszego lapa ma a potrzebuje wifi wiec chyba kupie pentagrama ! za 44.50 jest na allegro ! mysle ze to dobra propozycja :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam na Wi-FI sie nie znam lecz sprawdz czy w twoim laptopie niema miniPCMCIA , powinna być taka mala klapka z dołu i po odkręceniu jej jest slot na taką kartę:) do niej dostaje sie anteny 2 i jest lepsza od usb przynajmniej w moim przypadka na evo na 610c:) Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 jak juz pisalem , staruszek ma minipci ale nei ma antany a jakos nie usmiecha mi sie rozmontowywac monitora dla tej czynnosci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 jak juz pisalem , staruszek ma minipci ale nei ma antany a jakos nie usmiecha mi sie rozmontowywac monitora dla tej czynnosci :] Wiesz ja w zestawie dostałem takie które nie trzeba monitora rozkrecac:) Lecz to jest twój wyłącznie wybór ,ale brałbym ta druga nie na Usb:) Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...