Sir_Yaro Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Czy ktos sprawdzal jak sie zmienia temperatura procka przy zmiejszaniu taktowania a potem skrecaniu obrotow wentyla? Ciekawi mnie o ile trzeba by bylo obnizyc taktowanie mojego procka, zeby mu sam radiatorek wystarczyl.... Mam wrzucony ten orginalny z pudla od Box'owanego Athlona: ew. mam jeszcze ten pod reka ze starego kompa: Titan TTC-D5TB/TC TermalControl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mój duron przy napięciu 1,65 i taktowaniu na 750 na samym radiatorze od titana przy włączonym cpuburnie po kilku godzinach ustabilizował się na ok. 70 stopniach. Oczywiście pracował wtedy stabilnie. Więc przy obniżeniu jeszcze napięcia do ok. 1,5-1,55 co winno bezproblemowo zagwarantować stabilnąpracę mojego durnia temp. winna wynosić ok 55 stopni przy normalnie pracy a do ok. 60-65 stopni przy cpuburnie. Nominalnie twój proc wydziela podobną ilość ciepła do mojego więc winno się udać, szczególnie przy niskim napięciu rzędu 1,2-1,3V i taktowaniu nominalnym (jak tylko wytrzyma) lub nieco niższym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...