Gość igrok Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mam osttnio problem i zanim pujde do serwisu wole sie upewnic... Jak wlanczam kompa zaczyna mi cos w nim buczec, nieglosno ale jednak, patrze do srotka i jakby wentlator od procesora wolniej chodzil, wchodze do biosu i sprawdzam na rpm i faktycznie- bios pokazuje ze wentylator sie niekreci... p 1-2 restartach wszystko wraca do normy... w czym jest problem ? wiatrak sie psuje czy moze plyta swiruje... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 hmm ostatnio coś podobnego widziałem, tak jakby się wentyl powoli zacierał. przy starcie kompa po spoczynku jakby się 'rozkręcał' i powoli przestawał wydawać podejrzane dźwięki. zmień wentylek albo go nasmaruj jak dasz radę. pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 dokladnie.. nasmaruj go.. przeczysc.. i powinno byc ok :D bo on wpada w wibracje.. dlatego tak buczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 dokladnie.. nasmaruj go.. przeczysc.. i powinno byc ok :D bo on wpada w wibracje.. dlatego tak buczy :D Dokładnie ja u siebie sam przeżyłem już coś takiego kilka razy.(ale zaznaczę że miało to miejsce na wentylatorach opartych na łożyskach ślizgowych bo na kólkowych już nie) Wystarczy przesmarować i po sprawie. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...