Skocz do zawartości
Sobota

Cd Mod- Przeróbka Czytnika

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy w pełni skończony mod, zmodowany został czytnik CD-RW. Zaznaczam że mod Obudowy nie został porzucony, jest cały czas w trakcie prac. Mod polegał na wmontowaniu 2 diod LED 5mm ze ściętymi wcześniej soczewkami oraz wycięciu okna. Reszta na zdjęciach jak zwykle super jakości:

post-163076-1230032183_thumb.jpgpost-163076-1230032224_thumb.jpg

post-163076-1230032266_thumb.jpgpost-163076-1230032316_thumb.jpg

post-163076-1230032365_thumb.jpg

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mi się nie podoba ? To że brak w tym jakiegokolwiek sensu, chyba że zrobiłeś to aby zwiększyć skill'a w wycinaniu otworów. Jeśli tak to po co wrzucałeś to na forum ?!

Komp jest wyjęty z budy a buda się moduje a więc ma to sens. Bez sensu można również powiedzieć o oknie w budzie, jednak wiele osób je robi. Skill'a poćwiczyłem przy okazji :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakręć filmik jak się to zachowuje po włożeniu CD-roma

I zainwestuj w aparat lub naucz się robić zdjęcia

Film postaram się nagrać tylko nie dzisiaj. W aparat muszę zainwestować, tylko z pustego to Salomon nie naleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje ukończenia

Jakość może nie najwyższa ale od czegoś trzeba zacząć i uczyć się. A to co robisz to dobra nauka.

Chcesz modować zainwestuj trochę w sprzęt typu dremel lub coś tańszego ale OK jest. Wiele czasu jeszcze przed tobą by dojść do wielkich modów.

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a malowanko? Wygląda jak samochód po wizycie u blacharza ;)

Na razie jest goła blacha. Malować chyba będę chyba po nowym roku, nie jestem pewny czy na pewno Będę musiał również malować DVD, żeby było do koloru. Jaki kolor wybrać, czarny? Jeśli chodzi o szlifierkę to mam skiltool-a od roku, dobry sprzęt. Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo powstanie nowy styl w moddingu nawet już są tylko nikt tego jeszcze nie klasyfikuje Bling Bling to chyba każdy wie ale RAT-STYLE to chyba bardziej pasuje do twojego jak wycinałem pierwsze okno szlifierką to zostawiłem nie pomalowaną blachę dokładnie krawędzie oszlifowane zostawiłem tak bo z kolego zauważyliśmy ze nie jest tak tragicznie i lepiej bez farby szczególnie ze moja buda miał podkład i wyglądało to bardzo dobrze. A morał jest taki ze niedawno zauważyłem rdze i sobie pomyślałem pora pomalować nałożyłem 3 warstwy lakieru pistoletem i lepiej mi się podobało przed.

A co do twojego projektu ma sens na pewno bo Napędy tez się przerabia ale mi się bardziej podobał twój styl z wiertarki szkoda że go wyszlifowałeś wtedy to by był prawdziwy Rat style. Pamiętajcie że można zrobić coś cholernie tak brzydkiego ze w pewnym momencie zaczniemy dostrzegać piękno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze taki napęd nieoszlifowany nie podobał by się innym mieszkającym w domu :-D Już komputer na pająka puszczony to dla wszystkich moich kolegów i dla innych którzy mieszkają w domu to "nie komputer". :lol2: Film miał być ale nie ma, chyba będzie. Tylko muszę go nakręcić czymś lepszym niż komórka ;-)

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi