PoPcorn Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam właśnie składam kompa i nie wiem jaki zasilacz dać <_< Myślę nad Corsair 750 W albo ten co ma wyjść za niedługo czyli corsair 850 W. A moja konf. to: Procesor: Intel 920 Płyta: Rampage II extreme Pamięć: Corsair ddr3 1600 Mhz Karta graficzna: GTX 285 Obudowa: Cooler master haf 932 no i jeszcze dysk napęd... Proszę o porady.. A może z innej firmy polecicie mi zasilacz?? Z góry dziekuje :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Da rade z tym sprzętem. Jeżeli jeszcze tego nie kupiłeś to zmień trochę części bo nie opłaca się CORE I7 i ddr3 bo przyrost mocy nie jest wielki a cena jest o wiele większa. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Człowiecze mocy wystarczy jeszcze do zasilenia tostera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoPcorn Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Ja wiem ale ja chce złożyć kompa na około 4 lata. No napewno kiedyś dokupie pamięci lub karte graf. I jak juz kupuje kompa to wolę kupić nową platforme i ddr3. I tak ceny dużo spadły pamięci ddr3. I zapomniałem powiedzieć że będe sie bawił w OC. A ten procesor lubi sobie łyknąc troche watów <_< I dlatego pytam sie o zasilacz :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Na egieldzie jest przedstawione ile bierze po OC ~4ghz. Sam bym bral zasilacz ~700W do tego bo niestety takie sa realia nowego proca intela <_< A do tego grafa dosc mocna wiec z tym tosterem to bym sie zastanowil ;p Z drugiej strony jak nie bedziesz krecil 500w wystarczy. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 stary zapomnij - bez 1.5 kW nawet nie podchodz......... ps 600 styknie jak nie 500 nawet(choc te i7 to gowno) ps nie tykalbym ani i7 ani ddr3 - zysk zaden koszta straszne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Komp na 4 lata - powodzenia. Kup lepiej coś normalnego bo te procki to są pierwsze wydania na nową platformę a za rok już bedą nowsze - lepsze. IMO lepiej złożyć kompa za 3k a za 2 lata znowu za 3k niż kupić teraz g***o za 6k i za 2 lata narzekać że to już nie to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoPcorn Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 A może na 4 lata nie wystarczy??? <_< Śmieszne. To co byś mi polecił? A za rok przecież można kupić nowego procka. Mi potrzeba dobrego kompa do różnych programów 3D i do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Sytuacja z życia wzięta - 4 lata temu królował A64 3000+, 512 MB Ram i GeForce 6600 - co dziś na tym odpalisz? :> Nie ma czegoś tekiego jak komp na 4 lata bez wkładu, to niewykonalne - lepiej kupować co 1/5 lub 2 lata średniego sprzęta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoPcorn Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 No to kto mi poleci kompa zamiast tego co ja złozyłem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dixidi Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Według mnie jeśłi chcesz wydajnego kompa to nie ma sensu brac nic lepszego niż: e8400 P5Q-Pro 2*2 GB np. OCZ Reaper 1066Mhz dysk twardy wedle uznania Radek 4870 lub jakas X2 jeśłi bardzo chcesz i często grasz w wysokich rozdzielczościach Do tego przyzwoita buda np. Antec 300 zasiłka naprawde dobra Enermax 525 lub nawet 425W starczy będziesz chaił podkrecisz do 4 Ghz proca i wszytsko gra i świeci Nie widze sensu ładowac sie nowego Intela, gdzie Ty ta moc wykorzystasz. Tak na marginesie to pamiętam czasy kiedy zasiłka 300 W to była elektorwnia prawdziwa a teraz 750 W czy nawet 1300 ludzie kupuja, to juz trzeba chyba w elektrowni zgłaszac zeby większy przesył puścili:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Zamiast E8400, Xeon E3110. No i z tą zasiłką nie przesadzaj. 500+W jak dla mnie musi być. Edytowane 31 Grudnia 2008 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) DAJ TAGANA 1300W BZ ... Albo BQ 1200W <-- będziesz miał zapas na 4 kompy ;) ... Edytowane 3 Stycznia 2009 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jak już chcesz coś kręcić to lepiej pomyśl nad lepszym chłodzeniem bo coś to ciepło musi odprowadzić. A co do zasiłki to 560 Chieftecka lub Tagan 530W powinno wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...