Skocz do zawartości
pawelj18

Wybor Monitora

Rekomendowane odpowiedzi

22"

LG LCD 22" W2284F-PF

Nominalna rozdzielczość: 1680x1050

Jasność: 300 cd/m2

Kontrast: 30000 :1

Czas reakcji matrycy: 2 ms

24"

LG LCD 24" W2452T-PF

Nominalna rozdzielczość: 1920 x 1200 FullHD

Jasność: 400 cd/m2

Kontrast: 10000 :1

Czas reakcji matrycy: 5 ms

lub Samsung T220

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wybralem tego LG LCD 23'' Flatron M2394D-PZ 23 cale 16:9 full Hd 2xhdmi tuner tv BOMBA

właśnie to chciałem Ci polecić :) masz w nim TV, wszystkie możliwe złącza no i najważniejsze jeśli używasz go pod konsolą to że ma proporcje 16:9 więc żadnego rozciągania obrazu czy czarnych pasów. Przydała by się recenzja na forum jeśli już kupisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam LG l226WA, naprawdę dobry monitor :). Wejscia: hdmi, component, dvi oraz d-sub. Konslolkę mam niestety bez hdmi [premium z dyskiem 20GB i przerobionym chłodzeniem własnoręcznie, jeśłi jest ktoś ciekawy to mogę wrzucić fotki przeróbki chłodzenia] ale podpięta jest przez component (jakość obrazu bardzo dobra). Ten monitorek który wybrałeś naprawdę dobry, gdyby ktoś mi taki poleciał kupiłbym go bez wahania. Pozdro dla fanów xkloca ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o Samsungach a konkretnie T240HD? czy są gorsze od LG? - na pewno droższe, i zastanawiam się czy wybrać 24 czy 26 calowy... Jakieś rady? Co ciekawego można kupić do wlasnie z monitorow z tunerem tak za 1500 +/- 100 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o Samsungach a konkretnie T240HD? czy są gorsze od LG? - na pewno droższe, i zastanawiam się czy wybrać 24 czy 26 calowy... Jakieś rady? Co ciekawego można kupić do wlasnie z monitorow z tunerem tak za 1500 +/- 100 zł?

A do czego ma Ci sluzyc monitor ?? KOnsola ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głownie to programowanie, cięcie stronek, sporadycznie layout do zlozenia, czasami cos do druku - chociaż wtedy kiedy będę miał czas to także jako telewizor będzie. nie interesuje mnie az tak bardzo full hd bo jak już wspomniałem, czasu starcza mi w większości tylko na programowanie w domu, wiec fajnie by bylo jakby nie męczył oczu, a im większa przekątna tym większa odległość musi być zachowana, wiec 32 cale zdecydowanie odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głownie to programowanie, cięcie stronek, sporadycznie layout do zlozenia, czasami cos do druku - chociaż wtedy kiedy będę miał czas to także jako telewizor będzie. nie interesuje mnie az tak bardzo full hd bo jak już wspomniałem, czasu starcza mi w większości tylko na programowanie w domu, wiec fajnie by bylo jakby nie męczył oczu, a im większa przekątna tym większa odległość musi być zachowana, wiec 32 cale zdecydowanie odpada.

Moim zdaniem z tego samsungu bedziesz w 100 % zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co będzie lepsze do gier (PC,PS2,PS3) i TV: LG M2394D-PZ czy Samsung T240HD?

Siemano !! Od wczoraj jestem posiadaczem tego Lg i jest rewelka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wybieralem tak jak ty tylko ze miedzy t220HD. Postaram sie jak najszybciej napisac recenzje tego lg tak jak sie wczesniej zadeklarowalem, tylko narazie nie mam zbytnio czasu. Na dniach napisze. ALe naprawde jest niesamowity !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat nie problem, na samsungu będą czarne pasy, nie będzie mi to przeszkadzać (zresztą i tak najwięcej będę grał na PC). Bardziej martwi mnie jakość tunera, smużenie itp.

Tez mialem kupic T240HD, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi oraz kilku recenzji, zrezygnowalem. Monitor fajny ale ma kilka wad.

Bardzo duży inputlag, więc konsola odpada.

Brak możliwości przymocowania na scianie.

Brak regulacji polozenia ekranu do przodu.

I stosunkowo słaba jasnosc.

Wybralem Samsunga 2493HM i jestem super zadowolony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedne nie narzeka drugi narzeka. Na wszystkich testach wypada blado. Pod tym samym linkiem co podales koles robil testy.

Tu też średnio: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/2...ednym-1267.html

Kazdy ma swoj punkt docelowy. Ja kierowalem sie wzlgedami pracy monitora, a nie jego wygladu i dodatkow.

Fajnie, ze jest tuner tv szkoda tylko ze nie posluzy do ogladania telewizji wysokiej rozdzielczosci bez uzycia zewnetrznego tunera.

Nie mam mozliwosci sprawdzenai jak te monitory dzialaja w realu. Bo praktycznie w kazdym sklepie w 3m albo nei ma 24" monitorow albo chca wcisna monitory iiyama'y ktore nie grzesza wygladem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi