Miguel707 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ja tam wolę właśnie taką stratę czasu, niż stratę pieniędzy / wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dobra to ostatecznie kupuje Procesor: intel Pentium Dual Core E5200 Płyta Główna: Asus P5QL Pro Pamięć: A-Data Extreme 2x2GB Karta graficzna: Asus Radeon HD4850 512 mb Zasilacz: Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W Czy waszym zdaniem cos wymaga poprawy? a no i dodam ze bede zapewne gral na rozdzialce 1680x1050. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Lekka zmiana Procesor: intel Pentium Dual Core E5200 Płyta Główna: MSI P35 Neo-F Pamięć: Corsair XMS2 800MHz CL4 2x1GB [ew. potem dokupie kolejne 2GB] Karta graficzna: Asus Radeon HD4850 1024 mb [nie moglem znalesc msi 1gb] Zasilacz: Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W Karta graficzna 1 GB poniewaz bede mial monitor Samsunga T220 22 cale. Do tego jakies chlodzenie do procka, podkrecenie go do jakis 3.5 GHz i bedzie cud miód i orzeszki tak? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Czemu zmieniłeś płytę i pomięci ? moim zdaniem tamte były lepsze ( adata i Asus ). 3.5GHz to już ambitny wynik, jeśli czujesz się na siłach to jak najbardziej tak. p.s. Teraz tak świat się poprzewracał, że niżej taktowane intele, są dużo bardziej wydajne niż wysoko taktowane Athlony... Coś poszło w złą stronę xD Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zastanawialem sie czy nie wziac wlasnie zestawu z Athlonem, GFem i inna plyta glowna ale wszyscy radza radka, no prawie wszyscy :D I intela to chyba go wezme. Ale kurde nie bawi mnie podkrecanie i strata czasu na tym :/ ehDziwny jest ten świat, a zwłaszcza ludzie. Sorry ale tu Ci nikt gwiazdki z nieba nie ściągnie. Tu uzyskasz po prostu dobre rady od ludzi którzy chcą abyś dokonał jak najlepszego zakupu w wyznaczonym budżecie, abyś nie został omamiony przez słodkie pierdzenie wielu polskich sprzedawców w sklepach, którzy wyrażają subiektywne opinie jedynie ku swojemu zyskowi, abyś otrzymał obiektywną opinię, radę. Jeżeli nie chce Ci się bawić w o/c i uważasz to za stratę czasu - przykro mi, dokonaj zakupu Playstation 3 tam nie będziesz musiał nic a nic kręcić itd. Satysfakcja, bezawaryjność gwarantowana. Na dodatek wszystkie gry chodzą płynnie. Na czele z GTA IV ;) Dla mnie o/c nie jest stratą czasu, a zyskiwaniem pieniędzy poprzez czynienie czegoś początkowo słabszego do formy lepszego. Oczywiście to Ty kupujesz i nic nie stoi na przeszkodzie abyś kupił tego Athlona tylko wtedy zakup dobrą płytę pod niego. Możesz o nią tu zapytać ;) Wiedz jednak, że jest to obecnie zakup samobójczy, a podkręcony E5200 zje go na śniadanie. Obiektywną radę o której już pisałem daje Ci właśnie z tym GF'em. Na sterownikach 180.48 wydajność poszła znacznie w górę i przegania Radka. Jednak kwestię karty już zostawię bo czy kupisz 4850 czy 9800GTX+ to nie będziesz żałował bo obie karty są potężne. Rozważ na serio zakup PS3. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie jestem zwolennikiem konsol :] Ok dokonalem wyboru bo jednak z monitorem cena wychodzila 2.200zł+ a to za duzo. Nie kupie monitoru 22 cale tylko 19 cali ktory pewnie i tak wyda mi sie dosyc duzy przy moim teraz 17 czy 18 calowym :> No i dodatkowo grafika bedzie 512mb a nie 1GB i tez zyskam kaski Oto zestaw: Procesor: intel Pentium Dual Core E5200 = 277 Płyta Główna: MSI P35 Neo-F = 256 Pamięć: Corsair XMS2 800MHz CL4 2x1GB [ew. potem dokupie kolejne 2GB] = 142 Karta graficzna: Asus Radeon HD4850 512 mb = 540 Zasilacz: Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W = 155 Razem - 1370 z monitorem LG 19" LCD W1952TQ-PF - 1853 Do tego dokupie jakies tanie chlodzenie za 50 zl zeby bylo mniejsze ryzyko i moze podkrece jak mi wyjdzie do 3.2 GHz co powinno wystarczyc. Stachu tamten ram A-DATY raczej nie jest lepszy, płyta głowna moze i tak, ale budzet jest dlatego wybralem moze ciut gorsza i tansza. Ponizej 1900 zł jestem zadowolony :] Tylko jeszcze jak to ocenicie wlasnie! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Wyszło w miarę ok. Chłodzenie Auras Wave, sam je niedługo kupuje i jadę na 4 GHz ze swoim prockiem bo chyba trafił mi się selekt. Tanie i dobre ( Auras WAve ) tak więc polecam Ci już je. Mobo będziesz miał takie same jak ja więc pisz w razie gdybyś nie wiedział jak podkręcać. Tylko ramy brałbym A-Daty szczególnie, że byłyby lepsze do o/c. Co do karty już nic nie będę mówił :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teuszek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Dobra to chlodzenie zakupie Auras Wave. Mowisz ze te A-Data Extreme sa lepsze do podkrecania? Bo widze ze sa tez dosyc tansze wiec bede mogl wziac 2x2GB. Wiesz ja nawet nie wiedzialem ze podkrecanie procka to glownie zalezy od mobo ;p To zaraz moze znajde jakis link o o/c i poczytam troche o tym. :} A no i jeszcze bede musial wyczaic z tymi wejsciami cyfrowymi z karty do monitora. Bo widzialem rozne DVI-I, DVI-D, DVI-HDCP. Bede musial to ogarnac co i jak :] Dzieki za wszystko Edytowane 27 Grudnia 2008 przez m4teuszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...