michu98 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam! Posiadam taką obudowę: http://www.komputronik.pl/Obudowy/Modecom_...pelny,id,19232/ Wentylatory 80mm na przodzie i tyle obudowy. Obecnie mam boxowe chłodzenie, ale ostatnio strasznie zrobiło się głośne więc przyszedł czas na wymianę. Jak widać obudowa jest dosyć mała, nie wiem jakie chłodzenie ma szanse do niej wejść a nie chcę czegoś kupić a potem nie móc załozyc. Co polecacie? Jaki wentylator w rozsądnej cenie? Myślałem nad (oczywiscie nie wiem czy mają one wogóle szanse się zmieścic): - Thermalright Ultima 90 (teraz chyab ciężko dostępny, więc chyab odpada)) - Auras Wave LPT-709 + wymiana wiatraka - Freezer 7 - Pentagram Alpaya + wymiana wiatraka Proszę o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Budy Asusa/CM Elite, jeżeli uda ci się wypatrzyć tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie chcę zmieniać obudowy. Chce kupić chłodzenie które się do niej zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wybacz, przeczytałem tylko temat... Brałbym Aurasa - w swojej cenie to hit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Wydaje się ok, niby mierzyłem obudowę ale albo wejdzie na styk albo się buda nie domknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 buda Ci się bez problemu domknie, CM elite też ma 18cm szerokości i bez problemu wchodzi karakorum wyższe o 15mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Mam podobną budę, z Karakorum miał byś problem, ale Alpaya czy Auras wejdą bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 buda Ci się bez problemu domknie, CM elite też ma 18cm szerokości i bez problemu wchodzi karakorum wyższe o 15mm :) CM Elite ma 20cm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 CM Elite ma 20cm ;)taa... ale od brzegu do brzegu, jak zmierzysz przednią atrapę w najszerszym miejscu. W środku jest 18cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) No moja ma 18 od brzegu do brzegu. Chyba wezmę Aurasa, wydaje mi się że się zmieści. No chyba że kupie elite331 i wezmę Karakorum. EDIT: chyba chodziło o to że przód ma 20 a właściwa część ma 18. Edytowane 4 Stycznia 2009 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...