Rochelek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mam problem z laptopem ASmobile Z96S. Po pewnym czasie normalnej pracy nagle pojawiają się kolorowe paski i wszystko staje. Laptop można wyłączyć tylko twardym resetem. Co to może być? Procesor: Intel Core 2 Duo T5800 4 GB RAM Kingston GeForce 8600M GS Dysk Samsung 320 GB Windows XP Załączam zdjęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Typowy objaw przegrzania się karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochelek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Typowy objaw przegrzania się karty graficznej.Temperatura GPU Core karty graficznej wg HWMonitor to ok. 64 st C po krótkim czasie użytkowania laptopa, do ok. 73 st C po kilku godzinach... Nie wiem ile było w momencie pojawienia się pasków, możliwe że więcej. Jaka temperatura jest odpowiednia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) 73*C to jeszcze nie tak dużo... Pomęcz komputer Orthosem. Jeżeli padnie, to będzie to wina procesora. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochelek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 73*C to jeszcze nie tak dużo... Pomęcz komputer Orthosem. Jeżeli padnie, to będzie to wina procesora. Nic nie padło (całe szczęście). Temperatura max procka wyniosła 76 i 77 st C. Temp TZ00 80 st C, GPU max 71 st C, dysk 38 st C. Wiatraki zaczęły mocniej chłodzić. Po 10 minutach wyłączyłem test i wszystko szybko się schłodziło. Od wczoraj nie pojawiły się te paski... Wgrałem nowy sterownik do karty graf z laptopvideo2go, może pomógł. W razie czego jeszcze będę pisał. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...