Ralfo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Pewnie trochę już będę przynudzał ale naprawdę nie potrafię zdecydować ale po kolei: Zestawik: A64 X2 6000+ (125W) Foxconn A690GM2MA-8KRS2H A-Data 1066MHz 2x1Gb Modecom MC 350W Dopóki na grafe miało iść 150zł nie było problemu, jednak w "cudowny" sposób budżet wzrósł do 350zł no i jestem w kropce, karta może być używana, no i tu przyznam zaczyna się trochę cyrk, żeby było wydajnie i żeby zasilacz to udźwignął Myślałem nad jakąś używką 9600GT 512, teraz mogę też mieć Palita 8800GS 320 za 260zł, a może szukać jakiegoś 9600GSO? Radeony raczej odpadają (nic do nich nie mam, sam u siebie mam radka ale tu lepiej jakby była nvidia ;]) W skócie: Karta ma być po pierwsze bezawaryjna (nie wiem, dużo się czyta a to że te padają, a to że tamte...)w miare wydajna, fajnie jakby nie była głośna, na pewno nie będzie OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ja bym na twoim miejscu trochę dołożył i brał taką: http://www.agito.pl/seria-9/asus-geforce-9...988.328815.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ok bo czegoś nie rozumiem, ten >> http://www.znak.pl/index.php?cid=143&s...0GTAsu512MG+BOX te same chłodzenie i wygląda podobnie a takty większe, to jak to jest z tymi kartami? :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Może ta karta co podałeś jest firmowo podkręcona? Ta z agito pewnie ma standardowe takty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zostaw 9600GT w spokoju. Na razie skup sie na 9600GSO 768MB i 8800GT. Jak sie postarasz to znajdziesz takowe w cenie poniżej 350zł. n73mefiu, karty seryjnie podkręcone nie są warte dopłacania. Na 100% sam bardziej podkręcisz taką karte niż seryjnie podkręconą. Oszczędzoną kase lepiej dołożyć do lepszego chłodzenia czy szybszego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Czyli nie kombinować tylko brać takie coś http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=...SOPal768Son+BOX Bo 8800GT będzie raczej ciężko wyrwać w tej cenie... Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 najlepiej doradz sie kolegi ktory skladal Ci tego kompa co masz w sigu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Bardzo zabawne, sam składałem tego kompa... z pomocą forum ofc... w ogóle nie bardzo rozumiem cel tego postu. Może dlatego bo już późno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoos Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 faktycznie chyba zle sie wyrazilem, sobota wieczor ;) Widze ze masz swietny zestaw bardzo dobrze dobrany w sigu, dlatego dziwie sie ze nie dogrzebales sie do informacji ktorych potrzebujesz. Dlaczego radeony odpadaja? Za 350 powinno udac Ci sie wylapac radka hd3870 zasilacz by to pociagnal, bez wiekszego zapasu ale jednak. W Gforcach niestety nie doradze bo ostanio szalu nie ma w tych kartach z tego co czytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) No właśnie to nie dla mnie, a za bardzo na GF z tego przedziału cenowego się nie znam, z tego co czytam to trochę się tam zakręciło, pomijam fakt że ceny ostatnio się dziwne zrobiły. W sumie po prostu sam już nie wiem co brać dlatego pytam, "kto pyta nie błądzi"... ponoć :P Jak było 150-200zł na grafe nie było żadnych problemów ech, a teraz ;] Edytowane 27 Grudnia 2008 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 faktycznie chyba zle sie wyrazilem, sobota wieczor ;) Widze ze masz swietny zestaw bardzo dobrze dobrany w sigu, dlatego dziwie sie ze nie dogrzebales sie do informacji ktorych potrzebujesz. Dlaczego radeony odpadaja? Za 350 powinno udac Ci sie wylapac radka hd3870 zasilacz by to pociagnal, bez wiekszego zapasu ale jednak. W Gforcach niestety nie doradze bo ostanio szalu nie ma w tych kartach z tego co czytam. 3870 za 350zł? Głupota. Za te pieniądze masz kilka modeli wydajniejszych i które nie mają problemu z AA. IMHO GFy. Szału to akurat nie ma u ATI w tym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jeszcze pytanie about 9600GSO Który lepiej wybrać? 512Mb (DDR3 256bit) np taki 768 (DDR3 192bit) taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jeszcze pytanie about 9600GSO Który lepiej wybrać? 512Mb (DDR3 256bit) np taki 768 (DDR3 192bit) taki nie bierz + bo to okrojona wersja TYLKO 768MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...