Skocz do zawartości
Gathorgan

Problem Z Odtworzeniem Filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Więc gdy włączam obojętnie jaki film w BP wyskakuje mi taki błąd

Nie można odtworzyć strumienia wideo: nie został znaleziony odpowiedni dekompresor. [0x00040257]

[FileInfo]

FileExtension=.avi

FileSize=785470632

FourCC=XVID

AudioTag=0055

[FilterRenderError]

CLSID="{1B544C20-FD0B-11CE-8C63-00AA0044B51E}"

Filter="AVI Splitter"

Pin="Stream 00"

[FilterRenderError]

CLSID="{E436EBB5-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}"

Pin="Output"

I leci sam dźwięk. To samo jest w winampie i WMP tylko wyskakują inne błędy po angielksu.

Sytem świeżo po reinstalce-żadnych kodeków sam Best Pleyer. Proszę o pomoc. Filmy działają na 100% bo sprawdzałem te które oglądałem przed reinstalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak żadnych kodeków to nie ma się co dziwić, że filmy nie działają..

K-lite Mega i po sprawie

Przed reinstalem też nic nie miałem zainstalowane, z tym że stary system, to był XP Pro a ten aktualny to jest XP HE. No nic już pobieram i zaraz zobaczę czy będzie działać...

No powiem Ci że się zdziwiłem bo działa! :D Wielkie dzięki :) Szkoda ze nie macie tu piw albo pomógł ;) Jescze raz wielkie dzieki :)

Edytowane przez Gathorgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jest tak (tylko dane dla tego problemu pomocne):

windows vista home premium sp1

32-bitowy system operacyjny

w momencie kiedy uruchamiam film (w byle którym odtwarzaczu) ekran robi się biały (jak za mgłą) i na dole wyskakuje wiadomość o zmianie schematu kolorów. Kombinowałem z tymi schematami i nic, do tego przeinstalowałem wszystkie kodeki i też nic. w czym leży problem? potrafi ktoś pomóc?

Edytowane przez GNRTN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym że stary system, to był XP Pro a ten aktualny to jest XP HE

To akurat nie ma nic do rzeczy. Może WMP przy próbie sam sciągnał kodeki, albo zainstalowałeś jakiś odtwarzacz, który miał je zintegrowane i stąd wrażenie, że niczego nie instalowałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi