kuziu Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 mialem radka x550 i taka sama sytuacja jak u ciebie ;0 u mnie zatrzymywał sie na 7F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) atomel@ mowisz o tych 4-pinowych zlaczach 5v/12v power ? jedno przy pierszym porcie PCI-E a drugie przy trzecim porcie PCI-E ? bo jeśli tak to nie mam ich zasilanych nie miałem nawet pojęcia ze trzeba to zrobić :) ps. szukam kabla którym mógłbym to zasilić i nie moge znaleźć takiego cuda to pewnie musi byc cos takiego jak przejściówka z molexa na 4 pin, gdzie kupiłeś taki kabel ? moze cos takiego http://allegro.pl/rozdzielacz-zasilania-molex-1m1f-fdd-i1279968656.html kuziu@ i co wykombinowales z karta ? ( tylko ze u mnie wszystko sie wlacza mam FF Edytowane 23 Października 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 nic nie wykombinowałem ,wymieniłem ją od razu na geforca ,z dfi nie ma problemów ,jedynie radek nie jest kompatybilny z dfi ,bo na gigabyte ud4p x58 normalnie działał :) ,najwydiczniej stare karty graficzne nie są zgodne z dfikiem na x58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 No i wszystko jasne u mnie, sekcja padla i bedzie wymieniona na nowa. Tak czy siak przesiadam sie na EVGA sli3 , jak ktos zainteresowany to dfi dk do sprzedania , jest post w dziale sprzedam :) Jak cos PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) kolejna sesja oc przy okazji miałem asusa r2g,nie była w stanie dorównać dfi ,nawet na zawyżanych napięciach asus dostawał bsoda Edytowane 30 Października 2010 przez kuziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Kuziu piękny wynik na powietrzu. Mój robi 5GHz przy 1.56V core: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 hehe ,twój procek pewnie ma duży zapas ,ale to już przy lepszym chłodzeniu będziesz musiał go sprawdzać :D więcej vcore ,więcej mhz. u mnie kolejna sesja będzie z DI albo LN2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson241 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Cóż... po około 20 miechach ciągłej pracy o 4 w nocy moja DFI LANParty UT X58 T3eH8 przypomniała mi o sobie puszczając chmurę śmierdzącego jak diabli dymu z palonego laminatu. Jednym słowem zdechła :( Mam nadzieje że proc się został. Czy koledzy wiedzą czy serwis wymienia na nowe czy dają inne w zamian. Ewentualnie co by tu innego kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Masz szansę na zwrot kasy, bo przecież serwisu już nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson241 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) O serwisie to nie wiedziałem.... kiedyś extrememem bodajze zajmowało sie tymi płytami. W zwrot kasy coś cięzko mi uwierzyć.. to by było zbyt piekne :) @Ilear Kupiłem w Pcprojekcie w lutym zeszłego roku. I z tego co wiem to właśnie ten extrememem sie serwisowaniem ich płyt zajmowal. Zresztą nawet dziś ze sklepem gadałem czy by sie nie dało bezpośrednio do nich zwrocic bo nie ma sensu odsyłać do Krakowa jak tamtych mam pod reką. W poniedzialek bede wiedzial czy mi sie uda na miejscu z pominieciem sklepu temat ogarnac. Edytowane 20 Listopada 2010 przez robson241 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 zalezy gdzie kupiles, ja czekam na swoja dfi juz 5 tydzien, czesci z tajwanu ponoc statkiem dluuugo plyna :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 atomel ,pytanie do ciebie jaki masz socket w swojej dfi Foxconn czy LOTES ? ,dowiedziałem się z xs ze to możę mieć wpływ na bclk ,mam socket Foxconna i płyta nie robi więcej niż 215mhz bclk przy pełnym qpi ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Do 230 MHz nie jest to prawda. Miałem 4 płyty. Teraz mam Lotes 228MHz a najlepszy wynik miałem na Foxconn 230 MHz na rozsądnych jeszcze napięciach. Możliwe, że na ekstremalnych napięciach i częstotliwościach występują jakieś różnice ale nie jest to rekord, który mnie interesuje dla procka z odblokowanym mnożnikiem i raczej nie będę tego na razie sprawdzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 kurcze teraz mam foxconn i z tym bclk jest tragedia ,chciałbym takiego dfika zeby zrobił takie same taktowania na pełnym qpi i to mnie najbardziej boli ,bo inne płyty mnie nie interesują ,na dfi się najwięcej da wycisnąć miałem gigabyte i asusa obie były dobre ale do bclk i taktowań pamięci wymiękają ,nie wiem jak z evga classified mimo że ma 10 faz takich jak w dfi czyli cyfrowych to według mnie nie jest ona lepsza od ut x58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) @kuziu Może coś w tym jest jednak z Lotes. Pobawiłem się trochę biosem dla większego bclk. Osiągnąłem 246 MHz. Te asusy, gigashity i EVGA jednak się chowają :lol2: Edytowane 27 Listopada 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 A ja mam taki problem od wczoraj, którego nie czaję zupełnie i mega liczę na Waszą pomoc bo aż mam ochotę wzywać jakiegoś speca bo dosłownie nie wiem co się dzieję:/ Otóż z uwagi na to, że musiałem użyć pci-e x1 to przez blok wodny musiałem przełożyć grafę w inny slot. Wszystko pięknie: karta przełożona, nowa w pci-e x1 założona i ... BIOS przestał wykrywać 6gb ramu tylko 4gb :) Bez sensu prawda? No ale właśnie tak jest. Co ciekawe Windows 7 widzi pełne 6gb, ale pisze, że do użycia jest tylko 4gb - tego już zupełnie nie czaję. Wszystko oczywiście stabilnie chodzi sobie grzecznie na 4Ghz (200mhz), a pamięci tylko na 1600mhz więc bez jakichś przesadnych przegięć. Robiłem resety (na twardo z wyjęciem baterii też). Przemianki kostek i wszystkie możliwe konfiguracje. Tradycyjnie pamięci działają u mnie tylko w zielonych slotach w przeciwnym razie mam C1. Pamięci to G.Skill Trident 3X2GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 hehe LOL atomel ,gratulacje :D 246bclk to już super wynik ,rozumiem że masz socket LOTESA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) A ja mam taki problem od wczoraj, którego nie czaję zupełnie i mega liczę na Waszą pomoc bo aż mam ochotę wzywać jakiegoś speca bo dosłownie nie wiem co się dzieję:/ Otóż z uwagi na to, że musiałem użyć pci-e x1 to przez blok wodny musiałem przełożyć grafę w inny slot. Wszystko pięknie: karta przełożona, nowa w pci-e x1 założona i ... BIOS przestał wykrywać 6gb ramu tylko 4gb :) Bez sensu prawda? No ale właśnie tak jest. Co ciekawe Windows 7 widzi pełne 6gb, ale pisze, że do użycia jest tylko 4gb - tego już zupełnie nie czaję. Wszystko oczywiście stabilnie chodzi sobie grzecznie na 4Ghz (200mhz), a pamięci tylko na 1600mhz więc bez jakichś przesadnych przegięć. Robiłem resety (na twardo z wyjęciem baterii też). Przemianki kostek i wszystkie możliwe konfiguracje. Tradycyjnie pamięci działają u mnie tylko w zielonych slotach w przeciwnym razie mam C1. Pamięci to G.Skill Trident 3X2GB Mógłbyś pokazać screena z win7 z menadżera zadań ta zakłada wydajność gdzie pokazuje zużycie pamięci / cache itd. Dzięki. Edytowane 29 Listopada 2010 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 A ja mam taki problem od wczoraj, którego nie czaję zupełnie i mega liczę na Waszą pomoc bo aż mam ochotę wzywać jakiegoś speca bo dosłownie nie wiem co się dzieję:/ Otóż z uwagi na to, że musiałem użyć pci-e x1 to przez blok wodny musiałem przełożyć grafę w inny slot. Wszystko pięknie: karta przełożona, nowa w pci-e x1 założona i ... BIOS przestał wykrywać 6gb ramu tylko 4gb :) Bez sensu prawda? No ale właśnie tak jest. Co ciekawe Windows 7 widzi pełne 6gb, ale pisze, że do użycia jest tylko 4gb - tego już zupełnie nie czaję. Wszystko oczywiście stabilnie chodzi sobie grzecznie na 4Ghz (200mhz), a pamięci tylko na 1600mhz więc bez jakichś przesadnych przegięć. Robiłem resety (na twardo z wyjęciem baterii też). Przemianki kostek i wszystkie możliwe konfiguracje. Tradycyjnie pamięci działają u mnie tylko w zielonych slotach w przeciwnym razie mam C1. Pamięci to G.Skill Trident 3X2GB w żółtych bankach płyta nie będzie tobie działać w trybie 3x2 ,do takiej konfiguracji są zielone sloty ,żółte możesz zapełnić wtedy gdy masz komplet czyli wszystkie sloty zapełnione i wszystko śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 w żółtych bankach płyta nie będzie tobie działać w trybie 3x2 ,do takiej konfiguracji są zielone sloty ,żółte możesz zapełnić wtedy gdy masz komplet czyli wszystkie sloty zapełnione i wszystko śmiga nie no to ja wiem:) dlatego piszę, że działa tylko w zielonych, żeby pokazać, że już wszystko co można było zrobiłem łącznie z użyciem żółtych slotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 acd@ pokaz skreena z menadżera zadań ta zakłada wydajność gdzie pokazuje zużycie pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 acd@ pokaz skreena z menadżera zadań ta zakłada wydajność gdzie pokazuje zużycie pamięci A proszę bardzo: Wrzuta.pl - pamiec Acha, odkręciłem procka jeśli to ma jakieś znaczenie;) ps.: 54k warning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 W "msconfig" pamięć maksymalna ustawiona na "0" i odznaczona powinna być. OT: do zrzutów ekranu polecam "gadwin printscreen" koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) W "msconfig" pamięć maksymalna ustawiona na "0" i odznaczona powinna być. OT: do zrzutów ekranu polecam "gadwin printscreen" koniec OT dobra, dzięki - sprawdzę w domu Edytowane 1 Grudnia 2010 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 No i [gluteus maximus]. Nie to jest problemem. Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 wyżej vcore i/lub QPI. Spróbuj 9-9-9-x Sprawdź czy proc dobrze siedzi w sockecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 wyżej vcore i/lub QPI. Spróbuj 9-9-9-x Sprawdź czy proc dobrze siedzi w sockecie. Czy proc siedzi w sockecie??? To on może w ogóle działać jak nie styka z którąś z nóżek? 0_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Czy proc siedzi w sockecie??? To on może w ogóle działać jak nie styka z którąś z nóżek? 0_0 Oczywiście, że tak. Przecież masz co najmniej pare nóżek od zasilania itd itp. Jak jedna nie styka to spoko, bo pozostają te, które stykają. Chociaż czasem można mieć pecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Czy proc siedzi w sockecie??? To on może w ogóle działać jak nie styka z którąś z nóżek? 0_0 A pewnie. Sprawdź czy nie ma wygiętych pinów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 Piszesz, że problem pojawił się po przełożeniu grafy do innego slotu pci-e. Dlatego w biosie ustawiłbym na sztywno "startowanie" z tego właśnie slotu pci-e, to po pierwsze, a po drugie DFI ma coś takiego jak "memory lowgap" - pobaw się tym Kiedyś czytałem, że trzeba się tym "bawić" przy zainstalowanych kilku gpu (sli, cx) bo wtedy potrafi płyta "zeżreć" troszkę pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...