radziuinblack Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam! Planuje kupno Asusa Xonar DX/XD, poprzednio chciałem X-Fi ale pominmy to. Z tego co się orientuje, Xonara instaluje się w płytę główną do gniazda PCI-E 1x. Pytanie tylko co zrobić gdy nie mam do niego dostępu? Płyta główna (patrz sig) oczywiście takie posiada - i to nawet 2, aczkolwiek znajdują się one zaraz pod PCI-E 16x gdzie stacjonuje mój 4850 z zamontowanym na niego AC Twin Turbo, zasłaniającym oba sloty. I tu moje pytanie: Czy da się ją włożyć do slota PCI-E 4x? Albo do zwykłego PCI? Jakieś inne pomysły? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 nie pamiętam gdzie to czytałem (czy w instrukcji czy na stronie Asusa), ale pamiętam mniejwięcej tak zapis: Compatible with X1, X4, X8, X16 PCI Express slots zdaje mi się, że powinno bezproblemowo działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 A mógłby ktoś posiadający ową kartę i złącze to przetestować? Tylko włożyć w slot (najlepiej 4x) i zobaczyć czy wykryje w ogóle karte :) Byłbym bardzo wdzięczny, nie chce w ciemno kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 A mógłby ktoś posiadający ową kartę i złącze to przetestować? Tylko włożyć w slot (najlepiej 4x) i zobaczyć czy wykryje w ogóle karte :) Byłbym bardzo wdzięczny, nie chce w ciemno kupować. A co tu sprawdzać :). Asus pisze, że będzie działać, to ma działać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Można spokojnie włożyć w każde PCI-Express. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Można spokojnie włożyć w każde PCI-Express.Dokladnie, PCI-E x4 typowego na mobo nie mam, ale korzystalem z x16 (mechanicznie) ktore to w zasadzie pracuje jako x4 Tak ze spokojnie da rade, moj DX problemow nie robil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...