Skocz do zawartości
czeki28

Grafika Pci-e Do 150zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym kupić kartę graficzną pod PCI-E w cenie do 150zł.

Moje wymagania to wysokiej jakości obraz 2D, ponieważ chciałbym trochę pobawić się w grafika. 3D aktualnie mnie nie interesuje, to samo gry.

Programy, których będę używał, to prawdopodobnie Photoshop, Gimp, może zajmę się animacjami np. flash.

Konfiguracja komputera: Athlon 64 3200+, 512MB RAM, Asus A8N-SLI / DFI RDX200 (jeszcze nie wiem, której będę używał).

Pracuję w rozdzielczości 1280x1024, odświeżanie na poziomie 100Hz mile widziane.

Jakieś propozycje? Z góry wielkie dzięki za poświęcony czas.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko będzie z tym 1950pro za 150zł....te ceny są jakieś chore....Ja byłem zadowolony jak ze dwa miesiące temu sprzedałem swoją 7900GS z Zalmanem za 140zł a teraz....200 ?? ekhm

Na forach można znajść taniej. W tych 150zł można się zmieścić.

Co do allegro to ceny są zawsze zawyżane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry mówię, że wymieniam teraz tylko kartę graficzną, na mobo, procesor itp. nie mam pieniędzy.

Ten X1950PRO czym przewyższa inne karty? I w którego producenta celować? Od dawna nie siedziałem w rynku PC stąd moje pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeony mają bardzo dobrą jakośc obrazu, co byłoby zalecane przy Twoich zainteresowaniach grafiką :P. Poza tym, są wydajne :)

Ed:

W sumie dobrze byłoby szukać od PowerColor'a z załozonym fabrycznie Accelero, a jak nie to HIS albo Sapphire ;)

Edytowane przez Kudl4ty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi