Skocz do zawartości
n73mefiu

Pomoc W Wyborze Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić płytę na P45 pod Q6600. I tu rodzi się pytanie: brać P5Q czy dopłacić 50 zł do P5Q pro? Quada zamierzam podkręcać, a w Crossfire się nie będę bawił, zresztą biorę GTX260. Czym tak w ogóle różni się wersja z PRO od zwykłej oprócz dodatkowego gniazda PCI Express x16? Skłaniałbym się bardziej ku P5Q ale nie chcę wyrzucić kasy w błoto i dlatego się pytam. Może ktoś miał niemiłe doświadczenia z tą płytą? I jak myślicie: po świętach ceny tych płyt trochę spadną czy raczej się utrzymają bo wg mnie na chwilę obecną są chore. Czekam na opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się nad E8400 ale stwierdziłem że jednak quad byłby lepszy :-D Zresztą oba są w podobnych cenach a chyba lepiej jest mieć 4 rdzenie niż 2, prawda? Procesor już wybrałem ale płyty wciąż nie, więc...

poczytaj testy w grach i w codziennym użytkowaniu E8400 bije na łeb Q6600...

płytka jak nie potrzebne Ci CF to P5QL-E, 8 faz może sie przydać do Quada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ale na agito tez go nie mają. I mam jeszcze pytanie: czy do quada wystarczy mi płyta z 6 sekcjami zasilania procka? Teraz wezmę C2D, ale możliwe że później skusze się na Q9550 jak bedzie w normalnej cenie. Da radę i OC z nim?

Edytowane przez n73mefiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 faz już powinno starczyć do OC quada. Jak w agito nie ma to sprawdź ceny w np ESC gdzie E3110 jest. Jest wiele sklepów i jeśli agito nie jest w Twoim mieście badź nie odbierasz osobiście to nie ma co sie ograniczać to tego jednego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpinam sie pod temat

szukam czegos 450 max

teraz ma byc na niej byc e7200, ale w przyszlosci jakis quad

msi p45 neo3 fr da rede podkrecic quada z 4 fazami?

czy ga ep45 ud3r sie nadaje?

Edytowane przez w0jtass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na TYM forum ludzie pozytywnie pisza o seri ud3/r/p

wg TEJ recki p5ql-e spisuje sie nieco gorzej

ale czy doplata 100 zl nie jest przerostem formy nad trescia? dostajemy chlodzona sekcje zailania i pcb z wieksza iloscia miedzi co wg producenta wplywa na zywotnosc....

pytanie czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi