n73mefiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zamierzam kupić płytę na P45 pod Q6600. I tu rodzi się pytanie: brać P5Q czy dopłacić 50 zł do P5Q pro? Quada zamierzam podkręcać, a w Crossfire się nie będę bawił, zresztą biorę GTX260. Czym tak w ogóle różni się wersja z PRO od zwykłej oprócz dodatkowego gniazda PCI Express x16? Skłaniałbym się bardziej ku P5Q ale nie chcę wyrzucić kasy w błoto i dlatego się pytam. Może ktoś miał niemiłe doświadczenia z tą płytą? I jak myślicie: po świętach ceny tych płyt trochę spadną czy raczej się utrzymają bo wg mnie na chwilę obecną są chore. Czekam na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 a może daruj sobie tego Quada ??? do czego bedziesz używał kompa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zastanawiałem się nad E8400 ale stwierdziłem że jednak quad byłby lepszy :-D Zresztą oba są w podobnych cenach a chyba lepiej jest mieć 4 rdzenie niż 2, prawda? Procesor już wybrałem ale płyty wciąż nie, więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zastanawiałem się nad E8400 ale stwierdziłem że jednak quad byłby lepszy :-D Zresztą oba są w podobnych cenach a chyba lepiej jest mieć 4 rdzenie niż 2, prawda? Procesor już wybrałem ale płyty wciąż nie, więc... poczytaj testy w grach i w codziennym użytkowaniu E8400 bije na łeb Q6600... płytka jak nie potrzebne Ci CF to P5QL-E, 8 faz może sie przydać do Quada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 No ale czytałem że na niej się trochę gorzej kręci ale i taką możliwość biorę pod uwagę gdy P5qQ nie zejdzie trochę z ceny. A z tych dwóch którą lepiej brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 PRO. ze zwykłym P5Q przy wyższym FSB lubią dziać się dziwne rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Dzięki. To chciałem usłyszeć. A więc biorę P5Q PRO lub P5QL-E. Temat do zamknięcia Edytowane 28 Grudnia 2008 przez n73mefiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 a zasilacz kolega jaki posiada ??? bo Quad i GTX potrzebują trochę prądu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Pentagram 620W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 to spoko :wink: zastanów się dobrze z tym Quadem... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Teraz to już pewnie kupię E8400 bo Q6600 wycofują z produkcji :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Lepiej zamiast E8400 dołożyć pare złotych do Xeona E3110 który jest selekcjonowanym E8400 z niższym V na starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) OK, ale na agito tez go nie mają. I mam jeszcze pytanie: czy do quada wystarczy mi płyta z 6 sekcjami zasilania procka? Teraz wezmę C2D, ale możliwe że później skusze się na Q9550 jak bedzie w normalnej cenie. Da radę i OC z nim? Edytowane 31 Grudnia 2008 przez n73mefiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 6 faz już powinno starczyć do OC quada. Jak w agito nie ma to sprawdź ceny w np ESC gdzie E3110 jest. Jest wiele sklepów i jeśli agito nie jest w Twoim mieście badź nie odbierasz osobiście to nie ma co sie ograniczać to tego jednego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jtass Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) podpinam sie pod temat szukam czegos 450 max teraz ma byc na niej byc e7200, ale w przyszlosci jakis quad msi p45 neo3 fr da rede podkrecic quada z 4 fazami? czy ga ep45 ud3r sie nadaje? Edytowane 4 Stycznia 2009 przez w0jtass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eragorin Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Podkrecic sie da prawie na każdej płycie Quada. Gorzej jest już z tym sobie bedzie sekcja zasilania radziła z ostro podkreconym Quadem przy użytkowaniu np 24h na dobe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 A może po prostu asus P5QL-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jtass Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 na TYM forum ludzie pozytywnie pisza o seri ud3/r/p wg TEJ recki p5ql-e spisuje sie nieco gorzej ale czy doplata 100 zl nie jest przerostem formy nad trescia? dostajemy chlodzona sekcje zailania i pcb z wieksza iloscia miedzi co wg producenta wplywa na zywotnosc.... pytanie czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Odpowiedz sobie sam. Skoro potrafisz korzystać z google to postaraj się użyć wyszukiwarki na forum bo o tych płytach są tematu na purepc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...