lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Napisałem temat, ponieważ nie wiem co się mogło popsuć. Komputer się resetuje gdy długo jest włączony np. gdy chodzi od 10 rano to około 19 się zresetuje i kiedy dam mu "odpocząć", nie jest włączony 3h to około 3h podziała i się zresetuje. Czasem po zresetowaniu podziała trochę np. 1h gdy używam tylko programu od telewizji (InterVideo WinDVR). Mój sprzęt to: -procek Athlon 64 X2 -płyta główna Gigabyte M61PME-S2 -pamięć Goodram 2x 1gb -karta graficzna- zintegrowana -dysk Samsung-modelu nie znam ale wiem że młody to on nie jest Więc tak pamięć sprawdziłem memtest-em i nic nie wykazało, temperatura jak najbardziej w porządku. Jak ktoś zna odpowiedź na ten problem to prosiłbym o pomoc bo ja się kompletnie na komputerach nie znam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Sprawdź czy na płycie nie masz popuchniętych kondensatorów, zmierz miernikiem napięcia z zasilacza. Jakiej firmy masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Zasilacz formy Mode Com max 335 wat, miernika napięcia nie posiadam kondensatory chyba w porządku xD popuchnięte nie są :) Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 A ten zasilacz to nie jest Mode com feel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) tak to ten, niby nowy bo komputer był zaniesiony do komputronika i był wymieniony zasilacz bo podobno przez zasilacz się resetuje ale to nie pomogło Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 tak to ten, niby nowy bo komputer był zaniesiony do komputronika i był wymieniony zasilacz bo podobno przez zasilacz się resetuje ale to nie pomogłoFachowcy :-D sprawdź czy na dysku nie masz bad sectorów, jakiego masz anty wirusa? Jak masz Windowsa XP tom włóż płytę z której go instalowałeś do napędu i wpisz w Start> Uruchom>sfc /scannow, to nie powoduje utraty danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Avira AntyVir Personal - Free Antyvirus, jak znajdę system to sprawdzę xD a gdzie i kiedy mam wpisać "start" ? Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Avira AntyVir Personal - Free Antyvirus, jak znajdę system to sprawdzę xD a gdzie i kiedy mam wpisać "start" ? Wchodzisz przez start :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) no możliwe ze są jakieś bad sectory, bo po zresetowaniu się wyskakiwały jakieś śmieszne dymki np. ze jakieś pliki od tlena są popsute czy cuś, przedwczoraj jak mi się zresetował to mi wywaliło listę serwerów na steam i w cs akurat to było włączone przed resetem wpisałem "sfc /scannow" wyskoczyło jakieś okienko coś tam się ładowało przeleciało całe i się wyłączyło Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Sprawdź dysk HD Tune-m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) a jak mam to sprawdzić? hah już wiem :P Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Instalujesz program a i robisz pełny skan. Poza tym wejdź w mój komputer i sprawdź wszystkie partycje jakiem masz- Dysk>właściwości> narzędzie> sprawdzanie błędów. Zrób wszystko co ci w tym temacie napisałem i dopiero pisz jakie wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) trochę ten program dziwny ale chyba dam sobie rade xD partycje sprawdzone nic nie wyskoczyło więc rozumiem ze jest dobrze tego program nie rozumiem zrobiłem start jakiś wykres czy cuś niebieska linia przeleciała z lewo na prawo a potem jakieś kropeczki żółte się pojawiły na tym teraz robie jakiś error skan i smigają jakieś zielone krateczki :P Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Musisz najpierw przejść na zakładkę Error Scan i dopiero wtedy zrobić test. Zajmie on nieco więcej czasu. edit: No, własnie. Jak skończy sprawdzać rzuć screena, nie zaszkodzi też zrzut z zakładki Health Edytowane 30 Grudnia 2008 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) screeny są :) http://img140.imageshack.us/img140/6769/errorscanaq0.jpg http://img267.imageshack.us/img267/545/healthui7.jpg Edytowane 30 Grudnia 2008 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Dużo Ultra DMA CRC Error Rate Dysk raczej ok, możesz mieć uszkodzoną taśme. Przydałoby się sprawdzić na innej taśmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 to możliwe bo coś takiego już było w nowym roku zmienię taśmę i zobaczymy Dzięki za pomoc i życzę wam szczęśliwego nowego roku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafek Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) niestety to nie jest (chyba) taśma bo wczoraj po restarcie podłączyłem inną taśmę pochodził z godzinkę i bum blue screen i restart, już się cieszyłem bo coś długo chodził po restarcie :/ może to pamięć jutro bym odłączył jedną kość jak by się resetował dalej to bym zmienił kości i zobaczył w niedziele czy się zresetuje ? i tak też dziś zrobiłem wyciągnąłem jedną kość po restarcie i od 3h chodzi :) Edytowane 24 Stycznia 2009 przez lukafek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...