KaT Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Na WGE dorwalem dzis JUIHB 308 DLT3C MPWM za 280 pln. Narazie 2350@1.75V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 2Ghz przy 1,5V - dla DLT3C to żaden problem !!! Ktoś kiedyć podał, że średnio chodzą około 2200Mhz przy 1,5V. Hmm, narazie masz racje, bo chodzi na 2GHz przy 1.5 z juz od prawie 2h zapuszczonym Prime'm. Na WGE dorwalem dzis JUIHB 308 DLT3C MPWM za 280 pln. Narazie 2350@1.75V A w opisie masz 13x188 = 2444 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbilka Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 eh wczoraj chodzilem caly dzien w poszukiwaniu dlt3c i niestety w moim miescie chyba ich nieznajde. Wyslalem tez maile do 4 firm - dostalem odpowiedz tylko od 1 - "bywaja ale teraz niemamy" :(. W siriusie maja ale troche drogo... Coz trzeba bedzie zdac sie na los i kupic jakiegos dut3c...tyle ze z moim szczesciem to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Na WGE dorwalem dzis JUIHB 308 DLT3C MPWM za 280 pln. Narazie 2350@1.75V A w opisie masz 13x188 = 2444 :) poprawka, 12,5 :) Wiekszego mnoznika niestety juz dac nie moge, a tylko tyle mi wytrzymuja pamieci przy CL2. Chyba czas kupic jakies dobre pc3200 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Hmm - a gdzie takie dostac w troojmiescie moze ktos wie? pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 a gdzie we Wrocku dorwac dlt3c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 A ja wczoraj dorwałem DLT3C 0308 MPMW :twisted: narazie go kręce narazie mam 12,5 x167,6 = 2096 MHz i męcze go prime95 mam ustawione napięcie 1,525 bo na 1,5 lubił się wysypywać w prime a poza tym jakoś dziwnie skacze mi napięcie na procu :? Ale to jeszcze nie jego ostatnie słowo tylko nie wiem ile moje pamiątki wytrzymają .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 A ja wczoraj dorwałem DLT3C 0308 MPMW :twisted: narazie go kręce narazie mam 12,5 x167,6 = 2096 MHz i męcze go prime95 mam ustawione napięcie 1,525 bo na 1,5 lubił się wysypywać w prime a poza tym jakoś dziwnie skacze mi napięcie na procu :? Ale to jeszcze nie jego ostatnie słowo tylko nie wiem ile moje pamiątki wytrzymają .... a jaka zasilka? mamy podobne plyty i procki ale u mnie na badz co badz slabym ( :lol: ) megabajcie jeszcze przy tylu mhz napiecie na procku nie spadalo (tylko pozostale troche przygasly :wink: ). niedlugo trzeba bedzie jakas mini elektrownie miec przy kompie zeby to wszystko chodzilo jak trzeba :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zasilacz mam Impet = Codagen napięć nie ma złych, ale napięcie na procu lubi skakać :? Zaraz zażuce screena z SpeedFana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 masz bios 5.7? dodali tam taka opcje jak cpu halt detection (o ile dobrze nazwe pamietam) - po wlaczeniu temp spada u mnie do 31 w idle na 9*166 (cos jak cpuidle ale biosowe). bez tego mam w idle 37 stopni. co do zasilki to ladne napiecia daje (przynajmniej w speedfanie). wcpuid wyglada identyko u mnie - tez dokladnie mam 167.04 (czasem skoczy do .09 :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Wiem że tam jest takie coś ja cpuidle bo wcześniej tego używałem a narazie testuje go bo mam go dopiero od wczoraj. Niedługo go odkręce i puszcze wiatrak na 7V bo troche jest za głośno. Jeszcze zostało kupić mi grafe i zbieram na WC 8)Wiem że tam jest takie coś ja cpuidle bo wcześniej tego używałem a narazie testuje go bo mam go dopiero od wczoraj. Niedługo go odkręce i puszcze wiatrak na 7V bo troche jest za głośno. Jeszcze zostało kupić mi grafe i zbieram na WC 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 A propos u ciebie skaczą tesh tak napięcie na procu czy masz ciągle takie same bo u mnie są wachania około 0,02 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ja w czwartek(24 kwietnia) na WGE szukalem dlt3c , patrzylem we wszystkich sklepach i znalazlem tylko jednego boxa (0308) , moze i gdzies tam jeszcze jakis byl ale watpie , tego boxa oczywiscie kupilem :) narazie nie krece na dniach zaloze spowrotem wc i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 A propos u ciebie skaczą tesh tak napięcie na procu czy masz ciągle takie same bo u mnie są wachania około 0,02 V teraz na 167.04*9 napiecie 1.5v wogole nie skacze, przy 167.04*12.5 to o ile dobrze pamietam bylo 1.5v-1.51v ale glownie 1.5v (musze spowrotem go zakrecic i sprawdzic :wink: ) na razie ciagne z binarek i juz ide spac, wiec jutro zobacze jak to jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 UWAGA bedzie OT ToMo skad masz taka ladna tapetke Denise Richards :) Tez taka chce :) No ale zeby byla rownowaga to powiem ze moj DUT3C chodzi na 1,5V przy 2GHz (200x10) Przy taktowaniu 1,5GHz (200x7,5) chodzi przy 1,3V :twisted: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 OT Dexter tapetke mam od qmpla jak chcesz to podaj e-maila to ci wyśle ;) A poza tym mój procek bez problemu chodzi na 2 GHz bez podnoszenia napięcia :lol: widze że mam szczęście do procków bo wcześniej miałem 0,18 1700 XP i bez wybierania miałem serie AGOIA ale ten procek poszedł jush na allegro i tak dobrą cene za niego dostałem :D A propos 4 ostatnie cyfry to jest batch ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ToMo moglbys tez wyslac ta pieknosc na tukamon@interia.pl ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 dexter - a jakie dokladnie parametry proca Twego som? batch i ... no wlasnie - batch ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja tam bym nie wierzył w te batcha bo ja mam strasznie wysoki a proc całkiem dobrze jak dla mnie się kręci ale nie mam dobrych pamięci i dzielnika 1/6 8) Potem podam więcej szczegółów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Moze i mash racje - ale ja mam DUT3C a nie DLT3C a w takim wypadku trzeba sie chwytac nawet qltu voodoo ;)) Tak BTW mam:JIUHB 0312 XPGW batch 0057 pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 A ja mam JIUHB 0308 MPMW batch 2915 :lol: i gdzie tu jest prawda ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ale mash DLT3C - podobno nawet teoretycznie najgorszy DLT3C lepszym jest od debesciackich DUT3C...(chociaz przypadek kolegi FumFela troche temu zaprzecza - no matter) ;) pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja może jeszcze coś pokombinuje to jeszcze coś wykręce z niego ale co można więcej zdziałać na napięciu 1,6 V :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja może jeszcze coś pokombinuje to jeszcze coś wykręce z niego ale co można więcej zdziałać na napięciu 1,6 V :( no wlasnie napiecia to sa kiepskie na ten plycie :cry: dzis sprawdzilem jak to jest u mnie z napieciami i na 166*12.5 to mi skakalo (w biosie) z 1.48-1.51 a jak podnioslem do 1.525 to w pc alercie bylo 1.54. musze zmienic te zasilke bo nie chcialbym aby mi nagle padla (juz jedna padla po 3 dniach na 1600+ :evil: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Latem będzie troche kaski to może wymienie tą płyte na coś innego np. na Abita na nForcie 2 ale nie wiem czy warto się będzie jeszcze pakować w taki sprzęt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 heh fit ;) ja kupie na allegro ( jeszcze jest sirius, ale nie wiem czy jeszcze maja... ) na dut dochodze do 2.7+ na abicie NF7 rev. 1.2 ale napiecia powyzej 1.8 do tego podczas prime95 zjaralem codegena. zreszta pogadamy na zlocie :D ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaM Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Dzisiaj kupiłem DLT3C SPMW 308 w LOGOS. Jak na razie kręciłem na 2Ghz przy 1,45V. Temperatura na zwykłym TITAN-ie 42C w stresie. Kosztowało mnie to cacko tylko 255zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...