equanimity Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Witam.. Na początek mój sprzęt: Asrock K7S8X rev 02 Duron Applebred pamięć Nanya 512mb PC3200 chłodzenie na procku ARCTIC COOLING COPPER SILENT 3 w obudowie 2 wiatraki.. zasilacz colorsit 350u ^^ FSB ustawione mam na 176 MHz Mnożnik CPU x12 Napięcie 1,47V W stressie nie grzeje się za bardzo, oscyluje między 45-47, maks 52.. w biosie ustawiłem częstotliwość RAM 200MHz, Cas latency na 2T.. więcej nie mogę zmienić.. czy coś jeszcze można wycisnąć? pozdrawiam equ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazylus Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ustaw pamięci w tryb synchro tzn. daj taktowanie jak na FSB i ew. pobaw się jeszcze z timingami... Przede wszystkim jednak pomyśl o zmianie zasiłki bo ta może długo nie pociągnąć - tu poczytaj więcej: http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...cz-t252321.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equanimity Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 problem taki, że w biosie nie mogę zmieniać timingów, poza tym pierwszym, pamięć ma dostępne tylko zaokrąglone częstotliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 W K7 tryb asynchro znacznie obniżał wydajność kompa . Czy przy pozycji memory jest opcja auto ? Pod tym czasami się kryje tryb pracy synchronicznej z FSB . Poszukaj innego biosu do tej płyty , może jest jakiś fanmade do OC . Generalnie próbuj dalej z FSB . Da się w tym czymś w ogóle obniżyć mnożnik CPU ? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equanimity Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 mnożnik zablokowany.. ustawię opcję auto i zobaczę czy coś się zmieni biosów poszukam, narazie się nie spotkałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Miałem tą płytę - ustaw pamięć na 166 i przestaw FSB procka na te 176 - będzie 176 w synchro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...