Skocz do zawartości
pi0trus

Co Dokupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Komputer kupiłem 2 lata temu i trochę się zestarzał. Na razie to co mam:

Athlon X2 3800+

2x GF 7600GT

1GB DDR2 667Mhz

M2N4-SLi

zasilacz - Feel II 350W

Na pewno dokupię 2GB RAM, ale nie wiem co dalej. Chyba muszę nowy zasilacz kupić? I co zrobić z procesorem? I czy dało by się wymienić tylko jedną kartę na lepszą? A jeżeli tak to na jaką żeby wszystko dobrze chodziło? Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym sprzedawaniem to różnie bywa, bo przecież lepiej sprzedać na części, ale z drugiej strony nie jest łatwo znaleźć kupca...

Masz w zamiarze kupno nowego? A jak to kiedy?

Nie mówię, że vippiotrek mówi źle, bo tak nie jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja właśnie miałem na myśli sprzedaż tych części co wymienił osobno, nie jako zestaw :)

A ile mógłbym za to dostać? Jest jeszcze dysk 160GB no i oczywiście nagrywarka DVD. I jak bym kupował to cały zestaw czy dobierać części? Wydaje mi się, że zestaw taniej wychodzi ale zawsze jest tak że w całych zestawach w tych hipermarketach reklamują np: super 4GB pamięci i dysk 500GB a do tego zintegrowana karta graficzna :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek zmień zasilacz i to odrazu. Zwykłą delta 350W styknie jak jest niski budżet. Drugi krok to sprzedaj te 7600GT w zamian kup jakiegoś 8800GS, dokup tego RAMu i kręć proca. Po oc bedzie można zastanawiać się co dalej. Jak dojdzie do ok 3GHz to można uznać ze modernizacja skończona :) Jak nie to będziemy sie zastanawiać wzdględem budżetu co dalej.

Kompy z hipermarketów to krótko mówiąć g..o. IMHO niech sami właściciele markietów z nich korzystają skoro je polecają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi