pi0trus Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam! Komputer kupiłem 2 lata temu i trochę się zestarzał. Na razie to co mam: Athlon X2 3800+ 2x GF 7600GT 1GB DDR2 667Mhz M2N4-SLi zasilacz - Feel II 350W Na pewno dokupię 2GB RAM, ale nie wiem co dalej. Chyba muszę nowy zasilacz kupić? I co zrobić z procesorem? I czy dało by się wymienić tylko jedną kartę na lepszą? A jeżeli tak to na jaką żeby wszystko dobrze chodziło? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jakby to ująć...? Sprzedałbym wszystko to co wymieniłeś powyżej i kupił coś wtedy za kase z tego + to co masz teraz do przeznaczenia ( i czego oczywiście nie podałeś :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EX92 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Z tym sprzedawaniem to różnie bywa, bo przecież lepiej sprzedać na części, ale z drugiej strony nie jest łatwo znaleźć kupca... Masz w zamiarze kupno nowego? A jak to kiedy? Nie mówię, że vippiotrek mówi źle, bo tak nie jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 No ja właśnie miałem na myśli sprzedaż tych części co wymienił osobno, nie jako zestaw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi0trus Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 No ja właśnie miałem na myśli sprzedaż tych części co wymienił osobno, nie jako zestaw :) A ile mógłbym za to dostać? Jest jeszcze dysk 160GB no i oczywiście nagrywarka DVD. I jak bym kupował to cały zestaw czy dobierać części? Wydaje mi się, że zestaw taniej wychodzi ale zawsze jest tak że w całych zestawach w tych hipermarketach reklamują np: super 4GB pamięci i dysk 500GB a do tego zintegrowana karta graficzna :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Na początek zmień zasilacz i to odrazu. Zwykłą delta 350W styknie jak jest niski budżet. Drugi krok to sprzedaj te 7600GT w zamian kup jakiegoś 8800GS, dokup tego RAMu i kręć proca. Po oc bedzie można zastanawiać się co dalej. Jak dojdzie do ok 3GHz to można uznać ze modernizacja skończona :) Jak nie to będziemy sie zastanawiać wzdględem budżetu co dalej. Kompy z hipermarketów to krótko mówiąć g..o. IMHO niech sami właściciele markietów z nich korzystają skoro je polecają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...