drapi131 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Koledzy mam nowego kompa z grafą radeon 4870 1gb gigabyte od 3 miesięcy i pograłem już w kilka gierek mianowicie "silent hill hicoming, bioshock, company of heroes, timeshift, i nie było problemu aż wczoraj odpaliłem The Settlers.VI.Rise.of.an.Empire i po jakiejś pół godziny gry pojawiły się jakieś kreski na ekranie tzn przekłamania grafiki, domyśliłem się że to artefakty i to mnie zmartwiło! Mam pytanie do was w jaki sposób mogę sprawdzić czy coś jest z kartą nie tak ??? Dodam jeszcze że temperaturę mam oki 60 c w stresie!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) Pokatuj kartę za pomocą furmark. Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 furmark testowałem przez 2 godziny i wszystko ok!!! atitool tak samo wszystko oki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 furmark testowałem przez 2 godziny i wszystko ok!!! atitool tak samo wszystko oki !!! A jakbyś spróbował puścić sobie to demo: http://unigine.com/download/ Sugeruje to, ponieważ sam pamiętam,ze przy starej karcie artefakty miałem w grach sporadycznie w niektórych w ogóle, furmark i atitool też bez problemu ale już w w/w benchmarku sypał aż miło artefaktami i potem okazało się ,ze pamięci umierają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Robiłem testy ale zauważyłem tylko 1 błąd ale według mnie to nie artefakty może to wina setlersów hmm nie wiem!!! A po wystąpieniu tych artefaktów gra ci się wieszała albo coś w tym stylu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 A po wystąpieniu tych artefaktów gra ci się wieszała albo coś w tym stylu?? Nie, nie wieszała się , szło dalej i tyle. Parę razy przytrafił się tylko VPU Recovery. Spróbuj może zmiany sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...