Skocz do zawartości
drapi131

Artefakty

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam nowego kompa z grafą radeon 4870 1gb gigabyte od 3 miesięcy i pograłem już w kilka gierek mianowicie "silent hill hicoming, bioshock, company of heroes, timeshift, i nie było problemu aż wczoraj odpaliłem The Settlers.VI.Rise.of.an.Empire i po jakiejś pół godziny gry pojawiły się jakieś kreski na ekranie tzn przekłamania grafiki, domyśliłem się że to artefakty i to mnie zmartwiło!

Mam pytanie do was w jaki sposób mogę sprawdzić czy coś jest z kartą nie tak ???

Dodam jeszcze że temperaturę mam oki 60 c w stresie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

furmark testowałem przez 2 godziny i wszystko ok!!! atitool tak samo wszystko oki !!!

A jakbyś spróbował puścić sobie to demo:

http://unigine.com/download/

Sugeruje to, ponieważ sam pamiętam,ze przy starej karcie artefakty miałem w grach sporadycznie w niektórych w ogóle, furmark i atitool też bez problemu ale już w w/w benchmarku sypał aż miło artefaktami i potem okazało się ,ze pamięci umierają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po wystąpieniu tych artefaktów gra ci się wieszała albo coś w tym stylu??

Nie, nie wieszała się , szło dalej i tyle.

Parę razy przytrafił się tylko VPU Recovery.

Spróbuj może zmiany sterów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi