JerryM Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Tak jak temat mówi. Budżet: 2000 - 2500 (wolałbym 2000 :wink: ) Już mam: Corsair HX520W LG 1952TQ-PF Dumam nad: Intel Xeon E3110 - 649,- Alcu Karakorum - 90,- Sapphire Radeon HD4870 512MB - 759,- (lub Asus, Gigabyte) A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 ExE - 179,- lub A-Data 4GB (2x2GB) PC1066 CL5 ExE - 269,- Płyta - nie mam zielonego pojęcia. Koniecznie coś Crossfire (planuje ze pół roku może drugiego radeonka wsadzić) Dysk i obudowa zostają. Proszę o sugestie co do pamięci i płyty oraz grafy. Komp głównie do gier i internetu. Pewnie będę musiał troszkę procka podkręcić. Jest sens kupować droższe RAM-y ? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Moim zdaniem nie warto bawić się w CrossFire, lepiej kupić raz, a dobrze. Lubisz podkręcać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Lubisz podkręcać ? Ostatni procek który kręciłem był to AMD K6-2 350Mhz ... było to jakieś X lat temu ;( Ale jak będzie trzeba to pokręce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zestaw OK. Nie wiem po co Ci aż takie szybkie pamięci. Wystarczą GoodRAMy 800tki. No chyba że chcesz Xeona pogonić powyżej 4GHz. Co do płyt to może P5QL-E, ceny od 333zł. CrosFire nie ma za bardzo sensu (tańszym i wydajniejszym rozwiazaniem będzie sprzedaż 4870 i kupno 4870X2). Grafe to wszystko jedno, wszystkie są referencyjne. Bierz najtańszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Właśnie nie byłem pewien pamięci czy jest sens. A procka aż tak raczej nie będę kręcił chyba, że grafika będzie tego wymagała ale wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Będzie konieczne OC. Przynajmniej na 3,4GHza. No chyba że nie chcesz wykorzystać grafy w 100%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 ok podsumowując : pamięci 800 radeonik referent ewentualnie 4870x2 i nie CF a płytka w Asusa P5QL-E wystarczy do OC dla tego configu ??? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Starczy nawet na OC quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ok ostatnie pytanko. Zakładając, że zestaw będzie następujący : I. Corsair HX520W LG 1952TQ-PF Intel Xeon E3110 Alcu Karakorum Sapphire Radeon HD4870 512MB (lub Asus, Gigabyte) A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 ExE Asusa P5QL-E II. tak jak wyżej lecz hd4870x2 Co będę musiał podkręcić w I a co w II przypadku żeby się nie ograniczały modułu? I mniej więcej do jakiej wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 W pierwszym wystarczy 3,4GHz, do X2 troche więcej by potrzeba, tak z 3,8-4GHz. E3110 zrobi to z palce w d... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...