mkraw2005 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Panowie zakupiłem kartę muzyczną X-FI music z allegro model SB0670. Odinstalowałem sterowniki z integry, później wyczyściłem wszystko programem "Driver Sweeper" a następnie wyłączyłem kartę zintegrowaną w menadżerze urządzeń i w biosie. Załadowałem X-Fi do porty PCI, karta została wykryta, zainstalowałem sterowniki: "PAX_PCI_XFI_OS_V6.30" które mi art385 podesłał za co mu dziękuję. Wszystko się zainstalowało zresetowałem kompa, przy uruchomianiu się windy strasznie coś trzeszczało w słuchawkach. Gdy już było widać pulpit zawiesił się windows. Zresetowałem uruchomił się normalnie ale dźwięku nie ma. Odinstalowałem wszystko ściągnąłem starsza wersję "Pax_PCI_XFI_OS_V6.25" zainstalowałem ale dalej lipa (brak dźwięku) gdy chcę odinstalować juz jakieś błędy wyskakiwały, zaczęło się wszystko sypać ale odinstalowałem wyczyściłem system i ponownie spróbowałem zains. "Pax_PCI_XFI_OS_V6.30" ale wyskakuję za każdym razem error: Panowie jakieś propozycję, sugestie.? Męczyłem się z tą kartą pier... kartą dobre kilka godzin i bez rezultatu już wymiękam... Pozdrawiam. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez mkraw2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wyjmij i włóż ją ponownie do gniazda PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Już rozpatrywałem sprawę z mkraw2005 dostał wałka :( zamówił X-fi Oem della czyli Gold a dostał zepsutego OEma HP czyli wersje z kolorowymi jackami która nawet jak jest sprawna to jest 100x bardziej problematyczna od Oema Della czy Creative taki urok nabywania Oemowych X-fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 zainstaluj oryginalne sterowniki z płyty CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 SB 0670 czyli ten z kolorowymi gniazdkami działa bez problemów na sterkach ze strony Creative. Widać mkraw2005 dostał po prostu uszkodzoną kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 pod Vistą działa, pod Xp nie koniecznie przynajmniej tak piszą na necie osobiście nie miałem wersji HP pewnie dodanie ID załatwia sprawę ale nie każdy potrafi grzebać w driverach Creative'a ;) aby dopasować je do nieobsługiwanej karty a on płyty nie dostał ;) z resztą z driverami HP też nie działała a SB0670 jest zarówno dla della i HP, dell sprzedawał w sumie Xtreme Music bez niektórych złączy a HP jeszcze dodatkowo na śledziu przyciął z resztą nie ważne Mkraw2005 dostał zwrot kasy ;) i kolejny nie zadowolony klient na konto Creative ;) poleciłem mu Xonara DX wtedy na pewno będzie miał boxa :) poza tym obecna cena gamera to zbrodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMK99 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 hmm miałem to samo z Audigy 4 OEM. Na YouP-PAX był żółty wykrzyknik w Menedżerze Urządzeń i Audigy nie działało a na Sterach od Creativa karta działała idealnie. Po za tym sam będę kupować SB0670 i mam nadzieję że wszystko będzie ok. pod Vistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie rozumiesz youp-paxy się zainstalowały normalnie po czym skrzek i zwiecha i nie kończące się BSOD a jeśli się włączył PC to nie wykrywał karty a jak zobaczył po trikach z biosem to tylko próba uruchomienia i zgon, także to nie twój problem w dodatku z całkiem innym chipem w całkiem innej architekturze i stwierdzenie miałem to samo :lol2: jest raczej nie na miejscu a tak to kupuj kupuj albo trafisz i będziesz zadowolony albo będziesz pluł i rwał włosy z głowy dołóż trochę kasy zamiast szrot kupować w końcu dźwiękówkę kupuje się raczej na długo a nie na 6 miechów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkraw2005 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) art386 dobrze ci radzi dołóż lepiej więcej kasy niż później się wkur... jak ja w moim przypadku ale niestety człowieku uczy się na błędach i więcej takiej wpadki nie zaliczę. Dziś ostatni raz walczyłem z tą kartą muzyczną już na 3 komputerze (u kolegi) ale u niego nawet się nie zainst. sterowniki tylko od razu wywalił ten error w/w. Walczyliśmy razem z artem385 w sumie dobre 2-3h za co bardzo mu dziękuję oraz wam za wszystkie porady w tym temacie. Pozdrawiam. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez mkraw2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMK99 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Hmm kilka dni temu nabyłem kartę X-FI Xtreme Music SB0670 z Allegro. I co ? Zero problemów. Karta bez problemu została wykryta przez system i wgrałem najnowsze drivery ze strony Creativa. Więc albo masz uszkodzoną kartę albo masz coś nie tak z kompem lub z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 dokładnie o to chodzi nigdy nie wiadomo czy będzie sprawna jednym działa jednym nie, jak działa to super ekstra odlot karta jak nie działa bo zepsuta to potem srają ludzie na forach przez rok ch*j wie po co jakie to X-fi gówienko i rzucają się na Xonary znowu teraz na oficjalnym forum kreta mamy powroty zbuntowanych Xonarowców lol bo to nie jest tak pięknie jak miało być :D i gotowych do powrotu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMK99 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Art385 Nie chcę być nieuprzejmy ale może to User z przed monitora jest uszkodzony a nie karta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Mogę napisać tak siedzę od lat w kompach, mam papier informatyka i na 10 kart OEM z allegro kilka jest zwyczajnie uszkodzonych permanentnie około ~2-4 zależy od partii, więc niektórzy mają karty uszkodzone a nie którzy tak jak piszesz to debile po prostu, bywa nie każdy rodzi się mądry i z głową do komputerów dla niektórych Intergra to za dużo a po kupnie X-fi to już maskara po prostu technologiczna ;) wiem o co chodzi :) i nie nie jesteś nie uprzejmy :D przynajmniej nie dla mnie :) ja nie czuje się urażony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Problem z niektórymi użyszkodnikami polega na tym, że kupują produkt xxx zł tańszy i oczekują, że będzie działał jak równoprawny w normalnej cenie nikt nie sprzedaje pełnoprawnego produktu za ileś zł mniej z dobroci serca allegro to nie caritas. Druga sprawa to przed zakupem nie są w stanie przeczytać 2-3 strona na 2-3 forach, aby zaznajomić się z tym co kupują, a później jest właśnie płacz i lament i najeżdżanie na Creative jaki to on jest zły i niedobry. Osobiście mam X-fi Xtreme Music od paru dobrych lat kupiłem go 3 miesiące po premierze czyli już bardzo dawno temu i nigdy nie powiedziałem na niego złego słowa przewinął się przez 3 czy 4 płyty główne przez tyle samo zmian innych podzespołów i nigdy karta nie robiła żadnych problemów wniosek prosty karta jest dobra działa, a te 90% problemów wynika z niewiedzy użyszkodników. Na marginesie to rozmowa powinna być rozpoczęta i skończona w przylepionym topicu o X-fi, a nie w osobnym temacie wbrew pozorom to temat o X-fi dotyczy także kart OEM Dell-a i HP. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...