Skocz do zawartości
grzehoo20

Dfi Infinity Ultraii-m2 Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Płytka jak w temacie, sprzęt jak w podpisie.

Wczoraj uruchamiając komputer ponownie, niestety takowy już nie wstał (po włączeniu świecą się wszystkie diody i działąją wentylatory ale bios się nie odpala). Próbowałem wszystkiego, odpiołem dyski, zbędne karty, dosłownie wszystko. Nic nie pomogło. Do mobo mam podłączone 2 dyski Seagate w RAID0 a na nich prawie 400 GB danych typu zdjęcia, dokumenty, muza itp.. Więc jeśli w tej systuacji spróbuję zrobic reset BIOSu, to czy zresetuje się także BIOS kontrolera RAID (Nvidia RAID występuje on w nForce2, 3 i 4)? Jak później odzyskac dane z RAID0? Czy zresetowany kontroler wykryje prawidłową konfigurację tych dwóch dysków? Może mieliście szacowni użytkownicy podobne problemy z tą płytą? Może znacie jakies rozwiązanie mojego problemu? HELP!!

Edytowane przez grzehoo20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zresetujesz bios , to stracisz ustawienia raidu , nie stracisz samego raidu

jak plyta wstanie to ok jak nie to idziesz do kogos kto ma plyte z raidem i 400 wolnego miejsca i przegrywasz , albo kupujesz nowa plyta/wymieniasz i konfigurujesz raid standardowo , nie formatujac go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi