Mesmero Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Potrzebuję złożyć komputer do pracy w cadzie + gier. Chciałbym, aby było to coś przyszłościowego i tu pojawia się problem :sad: LGA775 <- socket wychodzący powoli z użytku. Brak perspektyw na ewentualną rozbudowę. Procesory, które biorę pod uwagę Q9550 lub e3110(e8400) LGA1336 <- nowy socket stąd może być niepewny. Koszt platformy wysoki. Nie wiem czy standard się utrzyma, czy nie zostanie wyparty przez LGA1160. Procesor, który biorę pod uwagę i7 920. AM2+/AM3 <- czy warto czekać na Deneba?? Wersja AM2+ pojawia się lada dzień. Wada nie będzie pasował do podstawki AM3. Czy opłaca się czekać na AM3?? Wydajność?? Czy warto się pchać w cztery rdzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 LGA775 jeszcze nie umiera. Właśnie tą podstawkę wybierz. Nie wiem jak w cadzie (ostatnio miałem z nim wtyczność ok 4 lata temu) ale do gier o wiele lepsze E3110 niż quad. Puki co AM2+ też cienizna i mniejmy nadzieję że się to zmieni. Na razie lepiej zostawić tą platformę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...