Skocz do zawartości
DarkSerafin

Problemy Ze Sterownikami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kartę Asus GTX 260 top i przy instalacji sterowników dołączonych do karty występuje problem z załadowaniem się systemu operacyjnego (windows XP), udaje się to dopiero z po kilku restartach kompa. Po ściagnięciu nowych sterowników ze strony nvidii problem ten znika, ale zamiast tego po kilkunastu minutach gry obraz wyświetlany na ekranie zaczyna wariować (czarne pasy na 1/5 ekranu itp.)

Ma ktoś pomysł co może być nie tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zasilaczem i cyrkulacją powietrza jest wszystko dobrze (zasilacz dobrze podpięty w obudowie mam dwa wiatrzaczki, które zapewniają odpowiednie chłodzenie, po za tym pisałem, że przy starych sterownikach problemów z grafiką nie ma). Nie ma żadnych spadków napięcia, które powodowały by restart, jest tylko problem z załadowaniem systemu. Zdaje mi sie, że problem tkwi w systemie operacyjnym, bo po zainstalowaniu linuxa i ściągnięciu sterowników pod linux. Nie ma problemu z ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niem się systemu. Jednak z powodu braku gier na linuxa (wymagających kartę graficzną), nie jestem w stanie sprawdzić jak się zachowuje karta przy większych obciążeniach.

Ciekawe jest to, że na nowych sterownikach (tych na których nie działają poprawnie gry) 3DMark 06 śmiga, aż miło patrzeć.

Edytowane przez DarkSerafin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi