DarkSerafin Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Mam kartę Asus GTX 260 top i przy instalacji sterowników dołączonych do karty występuje problem z załadowaniem się systemu operacyjnego (windows XP), udaje się to dopiero z po kilku restartach kompa. Po ściagnięciu nowych sterowników ze strony nvidii problem ten znika, ale zamiast tego po kilkunastu minutach gry obraz wyświetlany na ekranie zaczyna wariować (czarne pasy na 1/5 ekranu itp.) Ma ktoś pomysł co może być nie tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Yhym Zaraz cos wywrozymy.... Jaki komp, zasilka?? ps przenosze by nie zamykac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSerafin Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 yyy no tak faktycznie, mało wiadomości:) Zasilacz ocz PC Power&Cooling Silencer 610W Płyta Gigabyte GA-EP45-DS3R Procek Inel Core 2 Duo E8500 3.16GHz Ram OCZ DDRII 4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dziwne, dodatkowe zasilanie dobrze podpięte? Jak wyglądają temperatury, cyrkulacja powietrza w obudowie czy jak wolisz "przewiew"? Zasilacz sprawny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSerafin Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Z zasilaczem i cyrkulacją powietrza jest wszystko dobrze (zasilacz dobrze podpięty w obudowie mam dwa wiatrzaczki, które zapewniają odpowiednie chłodzenie, po za tym pisałem, że przy starych sterownikach problemów z grafiką nie ma). Nie ma żadnych spadków napięcia, które powodowały by restart, jest tylko problem z załadowaniem systemu. Zdaje mi sie, że problem tkwi w systemie operacyjnym, bo po zainstalowaniu linuxa i ściągnięciu sterowników pod linux. Nie ma problemu z ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niem się systemu. Jednak z powodu braku gier na linuxa (wymagających kartę graficzną), nie jestem w stanie sprawdzić jak się zachowuje karta przy większych obciążeniach. Ciekawe jest to, że na nowych sterownikach (tych na których nie działają poprawnie gry) 3DMark 06 śmiga, aż miło patrzeć. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez DarkSerafin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Driver Sweeper Sciagnij, zainstaluj, odinstaluj stare sterowniki, wyczysc wyzej podanym programem, zainstaluj najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...