Skocz do zawartości
FumFel_20

Blok CPU 'Wave1' W1 (MEv1)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupic sobie nowy blok wodny.Jako że idaświęta i jestem kompletnie spłukany już chce kupićtani bloczek.Pomyslałem sobie więc o tym bloku od Mate:

Dołączona grafika

Kosztuje 49 zł + koszt przesyłki więć tanio (sprzedam jeszcze swoj bol na proca z CPC za jakies 20 zł :) )

Czy ktoś ma ten bloczek?Jak się spisuje?Czy warty jest zapłącenia za niego 49zł?Domyślam się zę będzie lepszy od CPC?

Pozdro

Aha znalazłęm 11 topików gdzie występuje ta nazwa bloku ale sensownego testu nie.Czekam na opinie ludzi którże mają te bloki, a najlepiej na tych którzy się przesiadli z CPC na Blok CPU 'Wave1' W1 (MEv1)

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fumfel jesli chcesz zwiekszyc wydajnosc swojego cpc to dokup chlodnice, ten blok ci g.o.w.n.o da. No moze poza 1-2 stopniami mniej (o ile w ogole mniej)

:lol:

Niepowazny jestes?

Kupilby Miko M8 i rurki 8mm i mial by temp znacznie nizsze niz na tym syfie cpc :lol: :lol: :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fumfel jesli chcesz zwiekszyc wydajnosc swojego cpc to dokup chlodnice, ten blok ci g.o.w.n.o da. No moze poza 1-2 stopniami mniej (o ile w ogole mniej)

:lol:

Niepowazny jestes?

Kupilby Miko M8 i rurki 8mm i mial by temp znacznie nizsze niz na tym syfie cpc :lol: :lol: :lol: :D

A ja bym za 10 pln kupił kawałek miedzi, do tego za 1 pln rurek miedzianych o śred. 12 mm.

Potem bez kłopotu znalazł kogoś kto by wyfrezował mi pusty kanał w środku. Do tego bym założył albo 1 wlot - 1 wylot, albo 2 wyloty i miał znacznie wydajniejszy blok. MOżn by też podstawę ponawiercać i polutowaćkawałki drutu miedzianego by poprawić wydajność.

Koszt całości to max30-40 pln...

A pchać się w wc z rurkami 8mm lub mniejszymi to moim zdaniem głupota...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

chłopaki, u mnie nawsi to ja nie znajde nikogo kto mi to zrobiłby

pozdtym nie chce mi się nawed z tym bawić

ten bloczek nie jest drogi to bym go kupił.Przecież teraz mam chłodnice od lublina.Tak że luz.Wiec jak?Kupować ten blok??

rob jak chcesz , ale nie spodziewaj sie niesamowitej wydajnosci tego bloczku . mam pyt do ciebie : jakich rozmiarow (dokladnych) jest chlodnica od lublina ?? i jaka jest jej budowa ?? plaskowniki sa , czy rurki rownolegle ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed chyba zaszła mała pomyłke :? Chodziło Ci o wyglad budy czy nagrzewnicy?Bo da buda to i tak idzie do wywalenia jak tylko dorwe big tower.Ta buda to wogule ledwo sietrzyma.(sprzedam za 2 piwa :lol: )

RaF tak właśnie zrobie, dzięki

Jeszcze jedno.Biore udziałw licytacji bloku wodnego na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12083861

Jak myslicie?Będzie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym mial kupowac blok to jakis jakosciowo minimum red boxa. Przeciez nie bedzie jakiejs diametralnej zmiany miedzy tym co masz a mev1. Mev1 to tez ekonomiczny blok. Jak go kupisz to i tak w przyszlosci bedziesz musial zmienic, takze moim zdaniem nie ma to sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 a w jaki sposób połączyłeś chłodnice z resztą? (jak zrobiłeś redukcje)

rurki mam 8mm a w nagrzewnicy są (jak dobrze pamiętam) 10mm.Włożyłem dwu centymetrowy kawałek węża 10mm do nagrzewnicy i do niego kawałek tego 8mm.POtem sznórek (przędza do robienia siatek) zawiazałem kółeczko a potem patyczkiem w kółko kręciłem żeby zacisnąć.Trzyma jak cholera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, że się podepne pod ten temat.

Co myślicie o tym Bloczku.

Warty jest swojej ceny?? Podobno jest to kopia LeV1 od Mate'a.

Kopia , czy oryginal LEv1 ??

Jezeli oryginal , to jest wart tej ceny, jezeli kopia, to nie wiadomo czego sie spodziewac.

Policzysz czy ma tyle kanalow co pisze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli oryginal , to jest wart tej ceny, jezeli kopia, to nie wiadomo czego sie spodziewac.

No fakt, ale temp. ma niezłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, ale temp. ma niezłe.

Jezeli to z tego bloczku, to fakt, niezle.

Mialem calkiem podobne (czasem nizsze) na swoim (sprzedanym :cry: ) LEv1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi