FumFel_20 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Witam. Mam zamiar kupic sobie nowy blok wodny.Jako że idaświęta i jestem kompletnie spłukany już chce kupićtani bloczek.Pomyslałem sobie więc o tym bloku od Mate: Kosztuje 49 zł + koszt przesyłki więć tanio (sprzedam jeszcze swoj bol na proca z CPC za jakies 20 zł :) ) Czy ktoś ma ten bloczek?Jak się spisuje?Czy warty jest zapłącenia za niego 49zł?Domyślam się zę będzie lepszy od CPC? Pozdro Aha znalazłęm 11 topików gdzie występuje ta nazwa bloku ale sensownego testu nie.Czekam na opinie ludzi którże mają te bloki, a najlepiej na tych którzy się przesiadli z CPC na Blok CPU 'Wave1' W1 (MEv1) Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Fumfel jesli chcesz zwiekszyc wydajnosc swojego cpc to dokup chlodnice, ten blok ci g.o.w.n.o da. No moze poza 1-2 stopniami mniej (o ile w ogole mniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Fumfel jesli chcesz zwiekszyc wydajnosc swojego cpc to dokup chlodnice, ten blok ci g.o.w.n.o da. No moze poza 1-2 stopniami mniej (o ile w ogole mniej):lol: Niepowazny jestes? Kupilby Miko M8 i rurki 8mm i mial by temp znacznie nizsze niz na tym syfie cpc :lol: :lol: :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Fumfel jesli chcesz zwiekszyc wydajnosc swojego cpc to dokup chlodnice, ten blok ci g.o.w.n.o da. No moze poza 1-2 stopniami mniej (o ile w ogole mniej):lol: Niepowazny jestes? Kupilby Miko M8 i rurki 8mm i mial by temp znacznie nizsze niz na tym syfie cpc :lol: :lol: :lol: :D A ja bym za 10 pln kupił kawałek miedzi, do tego za 1 pln rurek miedzianych o śred. 12 mm. Potem bez kłopotu znalazł kogoś kto by wyfrezował mi pusty kanał w środku. Do tego bym założył albo 1 wlot - 1 wylot, albo 2 wyloty i miał znacznie wydajniejszy blok. MOżn by też podstawę ponawiercać i polutowaćkawałki drutu miedzianego by poprawić wydajność. Koszt całości to max30-40 pln... A pchać się w wc z rurkami 8mm lub mniejszymi to moim zdaniem głupota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rokita Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 To mi napisze gdzie kupić ten kawałek miedzi za 10 zł ? bo ja całe miasto i wszystkie skupy złomu złaźiłem i ani kawałka nadającego do tego materiału Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Siema chłopaki, u mnie nawsi to ja nie znajde nikogo kto mi to zrobiłby pozdtym nie chce mi się nawed z tym bawić ten bloczek nie jest drogi to bym go kupił.Przecież teraz mam chłodnice od lublina.Tak że luz.Wiec jak?Kupować ten blok?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Mam właśnie ten bloczek i na procesorze jak poniżej mam temperature w okolicy 36-37 w spoczynku(net-kazaa-winamp) 38-39 w pełnym obciążeniu, na athlonie 1400 miałem temperature na poziomie ok 41-42'C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Siema chłopaki, u mnie nawsi to ja nie znajde nikogo kto mi to zrobiłby pozdtym nie chce mi się nawed z tym bawić ten bloczek nie jest drogi to bym go kupił.Przecież teraz mam chłodnice od lublina.Tak że luz.Wiec jak?Kupować ten blok?? rob jak chcesz , ale nie spodziewaj sie niesamowitej wydajnosci tego bloczku . mam pyt do ciebie : jakich rozmiarow (dokladnych) jest chlodnica od lublina ?? i jaka jest jej budowa ?? plaskowniki sa , czy rurki rownolegle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Więć widze zę bez 100 zł to ani rusz :? Szkoda..... Zamieszcze zdjecia mojej nagrzewnicy :) specjalnie dla B3T0N :) Jak siewam podoba moja obudowa? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Brzydka. A chlodnice tez "zashrouduj" i "owentyluj" po ludzku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 moduj bude i shrouduj nagrzewnice zaraz lece po ta nagrzewnice :D thnx za zdj - wlasnie mi o to chodzilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Wczale nie brzydka, jest spoko.Te zdjęcia są stare i teraz mam ja obudowaną na wzór Twojej i owentylowana po ludzku. PS:sam jesteś brzydki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Big tower w planach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 mi tez sie nei podoba ta buda wole grafitowe kolorki a na chodnice walnij pozadny wentyl na 120x120 (najlepiej 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 PS:sam jesteś brzydki :lol: Wiem , nie przecze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Reed chyba zaszła mała pomyłke :? Chodziło Ci o wyglad budy czy nagrzewnicy?Bo da buda to i tak idzie do wywalenia jak tylko dorwe big tower.Ta buda to wogule ledwo sietrzyma.(sprzedam za 2 piwa :lol: ) RaF tak właśnie zrobie, dzięki Jeszcze jedno.Biore udziałw licytacji bloku wodnego na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12083861 Jak myslicie?Będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 raczej bedzie cienki on ma tylko 2x2 kanaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 raczej bedzie cienki on ma tylko 2x2 kanaly Napewno lepszy od CPC prawda?Niemam pieniędzy na drogi/dobry blok.Czyli lipa...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 ten blok ma ciekawe te zlaczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 ten blok ma ciekawe te zlaczki?? Muszę się bardziej przyjrzeć ofercie MIKO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 A ja mam akurat w ręku katalog FESTO całkiem ciekawe mają niektóre złączki jak mi będzie się chciało to zapodam fotke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Gdybym mial kupowac blok to jakis jakosciowo minimum red boxa. Przeciez nie bedzie jakiejs diametralnej zmiany miedzy tym co masz a mev1. Mev1 to tez ekonomiczny blok. Jak go kupisz to i tak w przyszlosci bedziesz musial zmienic, takze moim zdaniem nie ma to sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 ituriel i znalazles wogole jakies takie u nas? bardzo to dla mnie wazne, bo szukam wlasnie takich niedrogich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 FumFel_20 a w jaki sposób połączyłeś chłodnice z resztą? (jak zrobiłeś redukcje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 sorry, że się podepne pod ten temat. Co myślicie o tym Bloczku. Warty jest swojej ceny?? Podobno jest to kopia LeV1 od Mate'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 FumFel_20 a w jaki sposób połączyłeś chłodnice z resztą? (jak zrobiłeś redukcje) rurki mam 8mm a w nagrzewnicy są (jak dobrze pamiętam) 10mm.Włożyłem dwu centymetrowy kawałek węża 10mm do nagrzewnicy i do niego kawałek tego 8mm.POtem sznórek (przędza do robienia siatek) zawiazałem kółeczko a potem patyczkiem w kółko kręciłem żeby zacisnąć.Trzyma jak cholera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 sorry, że się podepne pod ten temat. Co myślicie o tym Bloczku. Warty jest swojej ceny?? Podobno jest to kopia LeV1 od Mate'a. Kopia , czy oryginal LEv1 ?? Jezeli oryginal , to jest wart tej ceny, jezeli kopia, to nie wiadomo czego sie spodziewac. Policzysz czy ma tyle kanalow co pisze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 sorry, że się podepne pod ten temat. Co myślicie o tym Bloczku. Warty jest swojej ceny?? Podobno jest to kopia LeV1 od Mate'a. Kopia , czy oryginal LEv1 ?? Jezeli oryginal , to jest wart tej ceny, jezeli kopia, to nie wiadomo czego sie spodziewac. Policzysz czy ma tyle kanalow co pisze ? No fakt, ale temp. ma niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 sorry, że się podepne pod ten temat. Co myślicie o tym Bloczku. Warty jest swojej ceny?? Podobno jest to kopia LeV1 od Mate'a. Kopia , czy oryginal LEv1 ?? Jezeli oryginal , to jest wart tej ceny, jezeli kopia, to nie wiadomo czego sie spodziewac. Policzysz czy ma tyle kanalow co pisze ? No fakt, ale temp. ma niezłe. Jezeli to z tego bloczku, to fakt, niezle. Mialem calkiem podobne (czasem nizsze) na swoim (sprzedanym :cry: ) LEv1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Jak tylko dostane miedz to sobie strzele takiego LEv1 (mam nadzieje że mi się uda go zrobić :D ) a drugiego zrobie na podobieństwo ale troche go zmoduje :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...