Skocz do zawartości
FumFel_20

Blok CPU 'Wave1' W1 (MEv1)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tylko dostane miedz to sobie strzele takiego LEv1 (mam nadzieje że mi się uda go zrobić :D ) a drugiego zrobie na podobieństwo ale troche go zmoduje :twisted:

Tylko sobie w leb nie "szczel" przy wierceniu LEv1 :D

Dlatego wlasnie Mate zaprzestal produkcji tych bloczkow, juz po 8 sztukach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja będe robił sobie to dla siebie :D a poza tym mi sie nie spieszy... góra to zrobi 3 jeden spróbuje zrobić taki sam jak orginał a reszte będe próbował troche przerobić ale jeszcze nie wiem jak to będzie moze po wywierceniu 1 mi sie odechce :D

A dla Mate to nieopłacalne bo za dużo roboty a za mało zarobku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo wartosc zlamanych wiertel nie byla rowna 1/3 zarobku za bloczek :D

Jak ma porządną wiertarke i w miare porządne wiertła to nie mogą się łamać. A raczej w ręcznej bloczków nie robił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo wartosc zlamanych wiertel nie byla rowna 1/3 zarobku za bloczek :D

Jak ma porządną wiertarke i w miare porządne wiertła to nie mogą się łamać. A raczej w ręcznej bloczków nie robił :D

Taki filozof z ciebie :) , pogadamy jak zaczniesz wiercic , stawiam ze przy pierwszym otworze wiertlem 3.2 mm zlamiesz je (jak nie przy pierwszym to przy pierwszych 5) a wtedy kawalek miedzi do wyrzucenia bo trudno to wyjac (niech sie inni wypowiedza jak trudno) , puki nie podeszles do roboty nie mow ze nie moga sie lamac bo zobaczysz a potem znienawidzisz prace w miedzi :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaa. Nie chę robić sobie reklamy bo zaraz mnie zlinczujecie. Ale skoro pytacie (a pytać zawsze możecie) to odpowiadam. jest to pierwszy blok i jak na moj gust jest dobry. Sam mam go od ponad roku w kompie i sprawuje sie jak dla mnie dobrze. Spry przekrój kanałów i spora ich liczba sprawia, że do ukladów bez peltiera jest jak znalazl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 czy nie uwazasz ze blok z http://www.bloki.republika.pl TYP : GK-2/20/N bedzie lepszy, niby ta sama srednica otworow, ale tutaj jest kanalow dwadziescia i cena duzo nizsza ?

P.S. Zreszta warto zobaczyc na ta stronke wiele sie tam nowego pojawilo. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ToMo:

Życze szceścia z wierceniem 3.2 na długosci 50mm :) Chyba nie wiesz w co sie pakujesz.. ale jak juz zrobisz i ci sie uda... stawiam klatkę piva... :)

mate ja wiem jak sie wierci takimi wiertlami (3mm), jeden otwor przy duze jostroznosci zajmuje kolo 10-15 minut ale nikomu nie polecam (tomo najpiew chcial robic to wiertlem 2mm to mu odradzilem)

dlatego wyzej napisalem ze zycze powodzenia :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 czy nie uwazasz ze blok z http://www.bloki.republika.pl TYP : GK-2/20/N bedzie lepszy, niby ta sama srednica otworow, ale tutaj jest kanalow dwadziescia i cena duzo nizsza ?

Kurna masz racje :) .Kupuje chyba ten co napisałęś :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

hehe biedy mate nie zarobi :lol: :wink: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

hehe biedy mate nie zarobi :lol: :wink: :roll:

:lol:

Spoko spoko i tak napewno ma wielu chętnych....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ToMo:

Życze szceścia z wierceniem 3.2 na długosci 50mm :) Chyba nie wiesz w co sie pakujesz.. ale jak juz zrobisz i ci sie uda... stawiam klatkę piva... :)

mate ja wiem jak sie wierci takimi wiertlami (3mm), jeden otwor przy duze jostroznosci zajmuje kolo 10-15 minut ale nikomu nie polecam (tomo najpiew chcial robic to wiertlem 2mm to mu odradzilem)

HEHE ja chciałem wiercić bloczek wiertłem 2 mm 8O Pierwszy raz to słysze 8O prędzej bym się zastanawiał nad wiertłem 4 mm

LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ToMo:

HEHE ja chciałem wiercić bloczek wiertłem 2 mm 8O Pierwszy raz to słysze 8O prędzej bym się zastanawiał nad wiertłem 4 mm

LOL

Aaa rzeczywiscie pomylilem sie :] to ktos inny chcial wiercic wiertlami 2mm , ehh to gg :] ale i tak zycze powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaaa. Ze tak powiem. Coż. Echhh No właśnie ... i już :)

A co do pytanka o temp. To na moim ukruszonym T-birdzie 1.33 i obiegu z ok 0.5 l wody to mam iddle 42 a w sressssie 46st. Temp wody nie zapodam bo nie mierzylem. Ale z chlodniczki wywiewane jest cieplutkie powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyłke Panowie :) .Wracam do firmy Mate'go :) .Przemyślałem sprawe.Mate ma juz renome i wiem że napewno będzie to udany zakup poprostu....Kupie też u niego pompke powerhead 802.Przypomniało mi się że niedługo mam urodziny i kaski wpłynie troszkę :) .Bede miał jakieś 250 zł na chłodzenie wodne.Mam nagrzewnice od lublina i chcę jeszcze blok.POmpke napewno kupię tą co podałem wcześniej, czyli 109 zł nie moje.Zostaje jeszcze blok.Nie chcę jakiegos tam nukleona tylko coś mniejszego :) .CO powiecie o tym bloczku?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E Itu... juz chyba takie pozostanie... lekko zmodyfikowane. A panienki.. mioze w tle dam :) bedzie chyba ok ?

FumFel.. cieszę sie... jako ze jesteś stałym.... no coż forumowiczem pewnie jakiś niewielki rabacik Ci wyskrobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E Itu... juz chyba takie pozostanie... lekko zmodyfikowane. A panienki.. mioze w tle dam :) bedzie chyba ok ? 

FumFel.. cieszę sie... jako ze jesteś stałym.... no coż forumowiczem pewnie jakiś niewielki rabacik Ci wyskrobie :)

ooo :) zaznaczam że kupie blok (jeszcze niewiem jaki :) ) , tą pompke co wyżej napisałem i super rurke odpowietrzejacą :)

W piniedziałek , góra we wtorek nacisną na Twojej stronie guziczek "Dodaj do koszyka" :)

Pozdro

A co do rabaciku to już w dniu zakupu się zgłoszę mailem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi