Gość Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 witam w niedługim czasie kupuję nowy sprzęt i złożyłem taki zestaw (w najbliższej przyszłości nie będę podkręcał), cen nie podaję bo się jeszcze nieco zmienią: Proc - C2D E8400 MB - ASUS P5QL-E - tu nie jestem do końca pewny, jak to jest z tym gubieniem ustawień po odłączeniu z sieci? dalej to występuje? alternatywa to MSI P45 NEO3-FR bądź jakiś Gigabyte, do 360 PLN max Grafa - Sapphire Radeon 4850 Dual Slot Fan albo HIS IceQ4 - tu mam dylemat, zależy mi na względnej ciszy RAM - GOODRAM 2x2 GB 800 CL5 HDD - WD 320 AAKS bądź 640 (zależnie od funduszy :) ) DVD - Pioneer 216 BK PSU - Pentagram SF 500W A-12S Buda - Antec Three Hundred, chyba, że funduszy braknie to CM Elite 331 Monitor - LG W2284 F-PF mysz i klawa Logitecha - ~ 60 pln i jakiś wentylator 120mm na front do tego Vista HP 64bit PS. Na labie spotkałem się z opinią, że ta płytka asusa i obudowa anteca to podobno niezbyt dobre połączenie ze względu na położenie złącza zasilania, jak z tym jest dokładnie? czy to tylko rozterki maniaków odpowiedniej wentylacji? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Proc E3110. Płyta niech zostanie P5QL-E. Ogólnie umiejscowienie złacza ATX jest słabo trafione ale to w każdej budzie może przeszkadzać. Co do grafiki to ja bym z tych dwóch wybrał Ice4. Reszta OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Monitor- mam 2284F-PF i przyznam, że nie jestem zachwycony, o wiele bardziej odpowiadają mi kolory i równość ich wyświetlania na W2252TQ (uważaj, bo niektóre egzemplarze piszczą). W dodatku W2252TQ jest tańszy o 150zł, które mógłbyś dołożyć do grafy, czy do szybszego ramu na 1066mhz. Zastanów się nad kupieniem referenta + AC rev. 2 + wiatrak- potencjał OC. PSU- sprawdź jaką sprawność(skuteczność) ma ten pentagram, bo coś się boję że niską. Asus ma złącze zasilania zupełnie w dupnym miejscu- zobacz na zdjęciach tej płyty. Do czego byś jej nie wsadził, musisz ostro pokombinować, żeby nie ciągnąć kabla w poprzek obiegu powietrza. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez kamusial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) budżet mam dość napięty więc zobaczę jaka będzie różnica w cenie między 8400 a 3110 i zdecyduję, co do his-a to jest bardzo mało opinii, chyba niewiele osób to kupuje, tylko bawi się z accelero, ja chcę kupić i mieć spokój :) co do monitora to po części sugerowałem się tutejszą recką i opiniami (oglądałem go również w mm), to będzie mój pierwszy lcd więc w zasadzie nie mam porównania, obecnie jadę na 6-letnim hyundaiu 17" :) psu - ten pentagram jest ogólnie polecany płytki już się naoglądałem i się ciągle zastanawiam czy może wziąć msi albo gigabyte, np. EP35-ds3l lub coś na p43 co do ramu - to ewentualnie wziąłbym patrioty llk cl4 800 Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Adu82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 HIs'a ludzie sobie chwalą, ale 4850, bo 4870 nie jest trafiony. Cenowo od 4870 iceq spodziewano sie sporo wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...