Skocz do zawartości
Gość

Kompletny Zestaw Do Ok. 3600 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

witam

w niedługim czasie kupuję nowy sprzęt i złożyłem taki zestaw (w najbliższej przyszłości nie będę podkręcał), cen nie podaję bo się jeszcze nieco zmienią:

Proc - C2D E8400

MB - ASUS P5QL-E - tu nie jestem do końca pewny, jak to jest z tym gubieniem ustawień po odłączeniu z sieci? dalej to występuje? alternatywa to MSI P45 NEO3-FR bądź jakiś Gigabyte, do 360 PLN max

Grafa - Sapphire Radeon 4850 Dual Slot Fan albo HIS IceQ4 - tu mam dylemat, zależy mi na względnej ciszy

RAM - GOODRAM 2x2 GB 800 CL5

HDD - WD 320 AAKS bądź 640 (zależnie od funduszy :) )

DVD - Pioneer 216 BK

PSU - Pentagram SF 500W A-12S

Buda - Antec Three Hundred, chyba, że funduszy braknie to CM Elite 331

Monitor - LG W2284 F-PF

mysz i klawa Logitecha - ~ 60 pln

i jakiś wentylator 120mm na front

do tego Vista HP 64bit

PS. Na labie spotkałem się z opinią, że ta płytka asusa i obudowa anteca to podobno niezbyt dobre połączenie ze względu na położenie złącza zasilania, jak z tym jest dokładnie? czy to tylko rozterki maniaków odpowiedniej wentylacji? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor- mam 2284F-PF i przyznam, że nie jestem zachwycony, o wiele bardziej odpowiadają mi kolory i równość ich wyświetlania na W2252TQ (uważaj, bo niektóre egzemplarze piszczą). W dodatku W2252TQ jest tańszy o 150zł, które mógłbyś dołożyć do grafy, czy do szybszego ramu na 1066mhz.

Zastanów się nad kupieniem referenta + AC rev. 2 + wiatrak- potencjał OC.

PSU- sprawdź jaką sprawność(skuteczność) ma ten pentagram, bo coś się boję że niską.

Asus ma złącze zasilania zupełnie w dupnym miejscu- zobacz na zdjęciach tej płyty. Do czego byś jej nie wsadził, musisz ostro pokombinować, żeby nie ciągnąć kabla w poprzek obiegu powietrza.

Edytowane przez kamusial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

budżet mam dość napięty więc zobaczę jaka będzie różnica w cenie między 8400 a 3110 i zdecyduję, co do his-a to jest bardzo mało opinii, chyba niewiele osób to kupuje, tylko bawi się z accelero, ja chcę kupić i mieć spokój :)

co do monitora to po części sugerowałem się tutejszą recką i opiniami (oglądałem go również w mm), to będzie mój pierwszy lcd więc w zasadzie nie mam porównania, obecnie jadę na 6-letnim hyundaiu 17" :)

psu - ten pentagram jest ogólnie polecany

płytki już się naoglądałem i się ciągle zastanawiam czy może wziąć msi albo gigabyte, np. EP35-ds3l lub coś

na p43

co do ramu - to ewentualnie wziąłbym patrioty llk cl4 800

Edytowane przez Adu82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi