jawor121 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Siema, posiadam lapka Hp Pavilion 6920ea z procesorem T5750,chcę obniżyć mu napięcie podczas spoczynku obniżając również takowanie.Ściągnąłem program Crystalcpuid i gdy przechodzę do zmiany napięcia mam coś takiego: Chodzi o te X przy napięciu,oznacza to że tego napięcia ustawić nie mogę.No i tu moje pytanie,czy jest jakiś sposób żeby to napiecie ustawić na np.1v.Podejrzewam że procek może tak działać tylko to jakieś głupie zabezpieczenia Hp itp.Zna ktoś jakieś rozwiązanie,a może inny program do tego typu zabaw który pozwoli to ominąć? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Sprawdz RMCLock i NHC powinno sie udac. By miec jak najnizsze napiecie musisz poswiecic troche (z 24h przynajmniej) na testy ale potem masz benyfity w postaci wydluzonego czasu na batrii i nizszej Temp oraz ciszy. Odpal SuperPI lub Prime lub cos na testy i daj dzialac z 5-7h - jak przejdzie zejdz o jeden nizej i zowu az dojdziesz do granicy min V/Cpu muli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 RMClock nie działa,już sprawdziłem.Tzn. mimo że w programie jest 0.950v to i tak cpu-z pokazuje 1.063.NHc też nie daje rady tego zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...