lenczek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Z racji tego, ze mam obudowe CM 690 dominator z usunietym koszykiem na hdd... doskonale na dole mieszcza mi sie dwie chlodniczki 1x120.... tylko kwestia jak zwykle jakie sa godne polecenia ?? obecnie mam BWA 122 na gorze obudowy... ale jedna taka chlodniczka moze nie wyrobic na 3 bloki + rez ( no chyba, ze dam wentyle na 12V, ale tego chce uniknac bo zalezy mi na ciszy)....dlatego narazie zrezygnuje z chlodzenia NB.. bloczek sobie polezy i poczeka :D ..... w kolejnej zmianie planuje wlasnie dolozenie dwoch chlodzinczek 1x120, bloku na NB i zmiane pompki z CR 2 na jakiegos Lainga... tak wiec jakie chlodniczki 1x120 mozecie mi polecic?? ktore sa godne uwagi ?? edit. http://www.cooling.pl/feser-xchanger-singl...ukt,550747.html taka bedzie wydajna z wentylem na 5~6V ?? Edytowane 8 Stycznia 2009 przez lenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 bedzie calkiem wydajna moim zdaniem sam sie nad nia zastanawialem jednakze jest bardzo droga:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 nom niestety cena dość wygórowana, dlatego wole się zapytać czy warto na nią polować czy sobie odpuścić i na coś innego uzbierać, ale nie ukrywam, że mój plan posiadania BWA 122 i do tego dwóch chłodniczek 1x120 bardzo mi sie podoba....tym bardziej, że miejsca w obudowie mam jak na lekarstwo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Z tego co zrozumiałem to mieszczą się dwie chłodniczki 1x120 (obok siebie, zgadza się?). Dlaczego więc nie wolisz zastosować jednej 2x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) tzn tak.. ale one beda w stosunku do siebie obrócone o 90 stopni... juz tlumacze... jedna chlodniczka na dole od frontu w fabrycznym miejscu na wentyl 120mm. po wywaleniu koszyka na HDD mam tez miejsce i na drugiej scianie..(tej od strony mobo) tez blisko frontu... i tam chce wwalic kolejna chlodniczke.... zrobie ladny otworek w boczku obudowy i wwale tam maskownice jakas albo grilik ladny, zeby latwiej bylo mozna powietrze zassac...i tam umieszcze druga mala chlodniczke (jezeli bedzie to konieczne) no wiec tak to wyglada ogolnie... PS. chce tak zrobic bo po zamontowaniu BWA 122 na gorze juz nie bede mial kompletnie miejsca na nic innego... a i tak teraz musze rezygnowac z jednego bloku, bo chlodniczka nie wyrobi przy wentylach a 5V...... Edytowane 8 Stycznia 2009 przez lenczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 moim skromnym zdaniem najlepiej najlepszym rozwiązaniem byłby TC+wentylator 14cm z przejściówką na 12cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 w takim razie proponuje ci kupic 2x bwa 121 v3 bo tanie;) i pewnie tempy spadna Ci lub jednego teg fesera xchanger 1x120. Wybor nalezy juz do Ciebie. Ale wydaje mi sie ze ten feser jest wydajnosciowo podobny jak 2x bwa 121;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 W CM Dominator spokojnie wejdzie chłodnica 2*120mm. Sam tak miałem w jednej ze swoich rewizji. Możliwe że bedziesz musiał chłodnicę lekko przesunąć od płyty. Zawsze można dać 3 małe chłodnice o mniejszej wydajności :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenczek Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 no wlasnie sie nad tym zastanawialem :D :D i dlatego ten temat :D i teraz szukam jakis w miare wydajnych chlodniczek 1x120 :D zobaczymy...jak zmontuje do konca chlodzonko okaze sie jak to bedzie wygladalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 no wlasnie sie nad tym zastanawialem :D :D i dlatego ten temat :D i teraz szukam jakis w miare wydajnych chlodniczek 1x120 :D zobaczymy...jak zmontuje do konca chlodzonko okaze sie jak to bedzie wygladalo :D Wydaję mi się że 3 male chłodniczki będą bardzo ciekawie i originalnie wygłądać :] Jak ciekawie połączysz jeszcze połączysz do tego bloczki to już wogóle :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 tak to moze wygladać w mATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...