Skocz do zawartości
lenczek

Wydajna Chlodniczka 1x120

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z racji tego, ze mam obudowe CM 690 dominator z usunietym koszykiem na hdd... doskonale na dole mieszcza mi sie dwie chlodniczki 1x120.... tylko kwestia jak zwykle jakie sa godne polecenia ?? obecnie mam BWA 122 na gorze obudowy... ale jedna taka chlodniczka moze nie wyrobic na 3 bloki + rez ( no chyba, ze dam wentyle na 12V, ale tego chce uniknac bo zalezy mi na ciszy)....dlatego narazie zrezygnuje z chlodzenia NB.. bloczek sobie polezy i poczeka :D .....

w kolejnej zmianie planuje wlasnie dolozenie dwoch chlodzinczek 1x120, bloku na NB i zmiane pompki z CR 2 na jakiegos Lainga...

tak wiec jakie chlodniczki 1x120 mozecie mi polecic?? ktore sa godne uwagi ??

edit.

http://www.cooling.pl/feser-xchanger-singl...ukt,550747.html

taka bedzie wydajna z wentylem na 5~6V ??

Edytowane przez lenczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom niestety cena dość wygórowana, dlatego wole się zapytać czy warto na nią polować czy sobie odpuścić i na coś innego uzbierać, ale nie ukrywam, że mój plan posiadania BWA 122 i do tego dwóch chłodniczek 1x120 bardzo mi sie podoba....tym bardziej, że miejsca w obudowie mam jak na lekarstwo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn tak.. ale one beda w stosunku do siebie obrócone o 90 stopni... juz tlumacze...

jedna chlodniczka na dole od frontu w fabrycznym miejscu na wentyl 120mm.

po wywaleniu koszyka na HDD mam tez miejsce i na drugiej scianie..(tej od strony mobo) tez blisko frontu... i tam chce wwalic kolejna chlodniczke.... zrobie ladny otworek w boczku obudowy i wwale tam maskownice jakas albo grilik ladny, zeby latwiej bylo mozna powietrze zassac...i tam umieszcze druga mala chlodniczke (jezeli bedzie to konieczne)

no wiec tak to wyglada ogolnie...

PS. chce tak zrobic bo po zamontowaniu BWA 122 na gorze juz nie bede mial kompletnie miejsca na nic innego... a i tak teraz musze rezygnowac z jednego bloku, bo chlodniczka nie wyrobi przy wentylach a 5V......

Edytowane przez lenczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W CM Dominator spokojnie wejdzie chłodnica 2*120mm. Sam tak miałem w jednej ze swoich rewizji. Możliwe że bedziesz musiał chłodnicę lekko przesunąć od płyty.

Zawsze można dać 3 małe chłodnice o mniejszej wydajności :]  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie sie nad tym zastanawialem :D :D i dlatego ten temat :D i teraz szukam jakis w miare wydajnych chlodniczek 1x120 :D zobaczymy...jak zmontuje do konca chlodzonko okaze sie jak to bedzie wygladalo :D

Wydaję mi się że 3 male chłodniczki będą bardzo ciekawie i originalnie wygłądać :] Jak ciekawie połączysz jeszcze połączysz do tego bloczki to już wogóle :] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi