Kencho-1 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam Ponieważ ciągle moja karta HD4870X2 gryzła się z moją płytą główną i sterownikami więc wystawiłem ją na Allegro i zamierzam zmienić platformę na SLI z dwóch GTX285. Proszę o użytkowników wszelakich płyt o doradzenie płyty z OC na poziomie minimum 9x500 gdyż tyle idzie bez problemów mój procek i płyta ta musi mieć koniecznie obsługę SLI. Im ciekawsza płyta z większą ilością opcji OC i bajerów tym lepiej, ale opcje tanie z mocnym OC ( 9x500 ) też mile widziane. Płytka oczywiście najlepiej pod pamięci DDR2 gdyż posiadam parę ładnie podkręcających się Cruciali, ale pamięci DDR3 też ładnie potaniały więc opcja płyty z obsługą DDR3 też wchodzi w grę. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Jak masz opcję przejść na DDR3 to zobacz nForce 790i SLI od Evga - fajny mobacz i nieźle kręci procki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) chyba tylko na referencyjnych evgach ludzie cos pokazali swego czasu... generalnie po płytach na nvidii mozesz sie spodziewac duzo wiekszych rewelacji niz kiedykolwiek zaznales, wiec jak masz inwestowac pieniadze w SLI to doloz do nehalema na x58 albo odpusc sli... sterowniki nvidii dla sli na x58 nie sa ponoc pozbawione baboli, ale przynajmniej pozbedziesz sie fochow plyty. za pieniadze na evge kupisz bez problemu cos pod nehalema. dla mnie wybor prosty. Edytowane 9 Stycznia 2009 przez sobih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...