piter1984 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 jestem na etapie projektowania subwoofera i czy ktoś pamięta jaka jest maksymalna prędkość powietrza w tunelu BR ? coś kojarzę że było to 35 m/s ale nie czy to nie będzie już świszczeć w tym tunelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jaka będzie maksymalna prędkość powietrza to ciężko powiedzieć bo wszystko zależy od wielkości membrany i jej skoku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1984 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) no właśnie o to pytam jaka jest dopuszczalna ta maksymalna przy założeniu że tunel jest stabilny mechanicznie i sam nie gra PS. jeszcze zależy od wielkości obudowy i strojenia BR, oraz parametrów głośnika zdaje się Edytowane 12 Stycznia 2009 przez piter1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 max to tyle ile maksymalna predkosc membrany glosnika :) czyli zalezy jaki bedzie wychyl i przy jakiej czestotliwosci oraz jaka bedzie srednica basrefleksu aby zapobiec swistom pamietaj zeby rura miala rozchodzace sie konce(jak wylot z trabki) - przynajmniej ten wylotowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1984 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 max to tyle ile maksymalna predkosc membrany glosnika :) czyli zalezy jaki bedzie wychyl i przy jakiej czestotliwosci oraz jaka bedzie srednica basrefleksu aby zapobiec swistom pamietaj zeby rura miala rozchodzace sie konce(jak wylot z trabki) - przynajmniej ten wylotowy no ja wiem co składa się na taką a nie inną prędkość powietrza, ale pytam ile wynosi (w jednostkach SI) prędkość aby nie było świstów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...