misiak Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam. Mam procka dual-core e2180 i płytkę asus p5b. Podkręciłem go do 2.3ghz (z 2.0 ) i jak chce uruchomić kompa to muszę kilka razy go uruchamiać bo nie chce iść za pierwszym razem... Ale jak zatrybi to wszystko jest ok. :rolleyes: Proszę o pomoc !!!! Myślę ze wystarczy zwiększyć napięcie rdzenia ale wole posłuchać narazie waszych rad. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tu. Kompa mojego brata nie chce sie odpalić. Włączam komputer i nic sie nie dzieje. Nic na monitorze nawet myszka sie nie świeci. Nie wiem co sie dzieje podejrzewam zasilacz, poniewaz jest to 400W razem z obudowa http://www.nokaut.pl/obudowy/obudowa-atx-c...w-hd-audio.html. Nie jestem jednak pewien czy to to prosze o rade. Sprzęt: Asus P5QL-Pro Ram jakies no namy Asus Radeon HD 4850 C2D 8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Mam procka dual-core e2180 i płytkę asus p5b. Podkręciłem go do 2.3ghz (z 2.0 ) i jak chce uruchomić kompa to muszę kilka razy go uruchamiać bo nie chce iść za pierwszym razem... Ale jak zatrybi to wszystko jest ok. :rolleyes: Proszę o pomoc !!!! Myślę ze wystarczy zwiększyć napięcie rdzenia ale wole posłuchać narazie waszych rad. PozdrawiamJakie ramy? zwiększ ich napięcie na 2.0Vi jak dalej nie pójdzie zwiększ minimalnie na procesorze. Podaj też jaki masz zasilacz? Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 tak mi sie tez wydawało ale ze brat młodszy to "madrzejszy" i takie sa skutki jak sie nie slucha starszych i doswiadczonych przez zycie ;p Ma na gwarancji tego kompa 4 dni chodził to niech go odda i niech ci "spece" go zrobią. Co do zasilacza to tam mam pare typow ostatnio nabierzaco jestem w temacie wiec looz. Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Mam 3 gb ramu 800 mhz goodram i zasilacz ATX 400 w. Ale 2.0 V na ram to nie będzie za dużo? boje się aby nie spalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Taaa, no-name zasilacz i się dziwisz, że komp nie zawsze wstaje? Ja tak miałem cały czas na Codegenie ... Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ale może by spróbował zwiększyć napięcie ramu na 2.0 V. Tylko nie wiem czy to nie będzie za dużo i żeby się ram nie spalił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...