drapi131 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Koledzy mam taki problemik tzn pobieram pliki z internetu programem "internet download manager" i choć mam ustawione w programie żeby wszystkie pliki zapisywało na dysk "F" to i tak zauważyłem że na dysku "C" zawsze jakaś tam ilość dysku ubywa, i programem "foldersizes 4" ustaliłem że to miejsce w folderze "system volume information" się zwiększa który znajduje się na dysku "C". Moje pytanie brzmi czy ten folder na dysku jest potrzebny czy można go usunąć???? Mój system to vista !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) na c:\ pewnie program zapisuje temp a vista dodatkowo swoje indexy i inne niepotrzebne badziewie. System Volume Information jak sama nazwa wskazuje służy systemowi do przechowywania informacji o woluminach i jest on na każdej partycji ukryty. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 tzn można usunąć??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) skoro nie wiesz co to jest to nie sądzę, żebyś był w stanie ten folder usunąć .... Edytowane 14 Stycznia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) W XP folder ten używany był do przechowywania punktów przywracania systemu. Vista korzysta z Volume Shadow Copy, więc teoretycznie folder ten nie powinien rosnąć (a może nawet istnieć?), ale może zależy to od konfiguracji. Tak, czy siak, warto sprawdzić - opcje dot. ilości przydzielanego miejsca dla przywracania systemu znajdziesz w zaawansowanych opcjach systemowych (Panel sterowania -> System, po lewo Zaawansowane opcje). edit - chyba tam, w Win7 te opcje są w tym miejscu, ale Visty już dawno na oczy nie widziałem ;) Edytowane 14 Stycznia 2009 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ja tego folderu nie znalazłem u siebie na VHP x64... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 To kurde powiedzcie mi gdzie mi miejsce ubywa na dysku C bo już naprawdę tego nie kumam w programie mam ustawione pliki tymczasowe dysk f pliki pobierane dysk f a mimo to zarzuciłem 10 linków z rapida i znowu patrze ubyło 400 mb to nienormalne!!!!! Ten IDM jest chyba jakiś chory bo na starym kompie też miałem ten sam problem a system miałem xp !!!!!Po prostu ubywa mi miejsce na dysku systemowym podczas pobierania z rapida i za cholerę nie wiem gdzie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 A wpisz w linii poleceń z uprawnieniami admina: vssadmin resize shadowstorage /for=C: /on=C: /maxsize=3GB Przy maxsize możesz podać dowolną wartość, ale stwierdziłem, że 3GB wystarcza na kilka punktów przywracania systemu, nie zabierając przy tym dużo miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...