Skocz do zawartości
demno

Czy Opłaca Się Wziąć Sam Abonament?

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem na: http://media2.pl/telekomunikacja/46272-ora...-wszystkich.htm o jakiejs promocji Orange Tylko Sim. Myślicie że ma to sens? Ceny mają całkiem niezłe. I chyba czegoś takiego do tej pory nie było? I jak to się ma do innych operatorów, czy gdzie indziej są również akcje podobnego typu? Mam telefon, który cały czas się dobrze sprawuje, dodatkowo nie zależy mi specjalnie na nowoczesnej słuchawce, interesują mnie ceny. Czy to tylko orange tak ma, czy jest jeszcze w jakiejś sieci?

Edytowane przez demno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie gadam dość dużo przez telefon, a do tego mam swój całkiem sprawny – bajery w nim mnie nie interesują, bo jak bede chciał mieć jakiś bajer to kupie sobie na allegro a nie bede placił operatorowi prawie dwukrotna wartość. Zależy mi na cenie połączenia, ofertę Orange znam, tylko czy może gdzieś nie jest taniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się zastanawiałem nad tą ofertą orange bo minuta wychodzi tutaj za 25 groszy. Tylko że wtedy nie masz telefonu, ale chyba o to ci chodziło – tak wnioskuje z postu. A co do dużej ilości gadania to chyba niekoniecznie trzeba dużo gadać aby opłacał się abonament, przynajmniej mi się tak wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abonament bierzesz:

a - dla telefonu

b - dla kilku darmowych numerów

c - jak gadasz bardzo dużo

d - jak nie masz czasu na zawracanie sobie głowy zdrapkami i ochoty na to by podczas rozmowy zerwało połączenie bo zapomniałeś uzupełnić konto, jak masz firmę i chcesz sobie odliczyć VAT... jest wiele innych powodów przemawiających za abo.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ta cała zabawa ze zdrapkami czy przysłowiową złotówką na koncie jest nie dla mnie, dużo gadam i nie mógł bym sobie pozwolić na to abym w pewnym monecie stracił możliwość rozmawiania – więc biorąc numer bez telefonu w Orange chyba najbardziej się opłaca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co... Tylko ze ja nie chce przedluzac umowy tylko wziac nowa, więc bardziej mi się oplaca w Orange bo stawki mają calkiem dobre, tutaj za 75 zl mam 280 minut więc i tak jest dużo. A tak czy tak zastanawiam się nad większym abonamentem bo przy stowie masz 400 minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dobrze kojarzę to zdrapka orange 100zł = 110zł = 550 minut w sieci, bez proszenia + jakieś pieniążki za staż,, do innych sieci chyba 50gr/minuta:] a w promo które się chyba właśnie skończyło: 100zł = 1x 110 do wszystkich sieci + 2x100zł do orange + dodatki za staż etc.

na święta załadowałem 100 i .. miałem 370zł z bonusami + 240 minut + jeszcze coś o czym nie pamiętam,, = 2090 minut do O.

nie jest źle ;]

dzwonię dużo na orange więc dla mnie jest to rozwiązanie optymalne,, raz na 6-12mcy zaglądam do salonu i pytam czy mają dla mnie w abo, choćby bez tel, lepszą ofertę niż na kartę i rozkładają ręce ;) co do favat - nie da się kupić zdrapki na fakturę w jakims markecie ?

btw chyba mi trochę wytrzyma to doładowanie bo jest coś lepszego niż dużo minut za 100zł - służbowy no limit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi