Skocz do zawartości
Ralfo

Obraz Freezuje

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mam taki problem, komp nr. 1 z podpisu, w niektórych grach (np. Sacred 2, Far Cry 2, GTA 4) obraz freezuje a gra leci dalej, słychać dźwięk i ogólnie gra idzie dalej tyle że obraz stoi, jedynie ctr+alt+del pomaga bo po alt+tab do windy i powrocie do gry najczęściej ekran robi się czarny (słychać ofc ze gra idzie dalej...), jakieś pomysły?

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp w normie, to się dzieje nawet na niekręconym kompie, teraz jeszcze odinstalowałem stery driver cleanerem i na nowo zainstalowałem ale nie pomogło...

Dodam że np. przy Crysisie, Dead Space czy Mirrors Edge nie było problemów... 3dmark06 przechodzi bez problemu, ofc nie ma artefaktów ani nic w ten deseń podczas tych freezów...

No i teraz dla odmiany podczas kolejnego z freezow w sacred2 po alt+tab bsod and restart...

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakim sensie? Ustawione są na def po za ramem (który jest na 2v).

Dziś zrobiłem formata i dalej to samo, albo jakiś program to robi albo coś uwalone bo innych pomysłów nie mam :S Ale w sumie na kompie nr.2 z siga sacred 2 chodzi bez problemu a programy praktycznie te same na obu kompach ;S

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jak się mierzy ale nie mam teraz miernika ale przecież chodzi tylko o kilka gier... jakby z napięciami był problem podawanymi przez zasilacz to by all się sypało a Crysis'a czy tam Dead Space mogę grać kilka godzin (mirrors edge przeszedłem w jedno popołudnie) i 0 błędów, w sumie myślałem ze ktoś spotkał się z takim błędem w grach na HD4870 i wystarczyło coś wyłączyć/włączyć w CCC no ale nic, pobawię się chyba na starszych sterach bo demo sacreda na 8.11 swego czasu nie sprawiało problemów...

W sumie poczytałem forum sacreda i wychodzi na to że nie tylko ja mam taki problem, niestety to tylko z 3 osoby i brak rozwiązania problemu... ogólnie u znajomego śmiga bez problemu więc coś u mnie nie tak... poczekam na new stery ^^

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi