Ralfo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Ostatnio mam taki problem, komp nr. 1 z podpisu, w niektórych grach (np. Sacred 2, Far Cry 2, GTA 4) obraz freezuje a gra leci dalej, słychać dźwięk i ogólnie gra idzie dalej tyle że obraz stoi, jedynie ctr+alt+del pomaga bo po alt+tab do windy i powrocie do gry najczęściej ekran robi się czarny (słychać ofc ze gra idzie dalej...), jakieś pomysły? Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jak z temperaturami? Spróbuj na odkręconym sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Temp w normie, to się dzieje nawet na niekręconym kompie, teraz jeszcze odinstalowałem stery driver cleanerem i na nowo zainstalowałem ale nie pomogło... Dodam że np. przy Crysisie, Dead Space czy Mirrors Edge nie było problemów... 3dmark06 przechodzi bez problemu, ofc nie ma artefaktów ani nic w ten deseń podczas tych freezów... No i teraz dla odmiany podczas kolejnego z freezow w sacred2 po alt+tab bsod and restart... Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 A jak napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) W jakim sensie? Ustawione są na def po za ramem (który jest na 2v). Dziś zrobiłem formata i dalej to samo, albo jakiś program to robi albo coś uwalone bo innych pomysłów nie mam :S Ale w sumie na kompie nr.2 z siga sacred 2 chodzi bez problemu a programy praktycznie te same na obu kompach ;S Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 W sensie zmierz je w stresie. 12V, -12V, 5V - jeżeli będą spore odchyły, to zasilacz do wymiany. Metodologia pomiarów na www.zenfist.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Wiem jak się mierzy ale nie mam teraz miernika ale przecież chodzi tylko o kilka gier... jakby z napięciami był problem podawanymi przez zasilacz to by all się sypało a Crysis'a czy tam Dead Space mogę grać kilka godzin (mirrors edge przeszedłem w jedno popołudnie) i 0 błędów, w sumie myślałem ze ktoś spotkał się z takim błędem w grach na HD4870 i wystarczyło coś wyłączyć/włączyć w CCC no ale nic, pobawię się chyba na starszych sterach bo demo sacreda na 8.11 swego czasu nie sprawiało problemów... W sumie poczytałem forum sacreda i wychodzi na to że nie tylko ja mam taki problem, niestety to tylko z 3 osoby i brak rozwiązania problemu... ogólnie u znajomego śmiga bez problemu więc coś u mnie nie tak... poczekam na new stery ^^ Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...