Skocz do zawartości
ajak

Problem Z Wybudzeniem Acera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno kupiłem Acera Aspire 5735Z. Był na nim zainstalowany Linux Lunpus więc od razu zrobiłem formata i wgrałem Windowsa XP sp2. Mój problem polega na tym, że jeśli wprowadzę go w stan wstrzymania (tj klapnę ekran, bądź przez kombinację klawiszy) to później nijak nie mogę go wybudzić. A jeśli chodzi o hibernację to proces ten jakoś długo trwa a w tym czasie lapek nie się zacina.

Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie Bluetooth. Teoretycznie jest one zamontowane w tym laptopie, ale podczas instalacji sterowników wyskakuje błąd, że brak urządzenia

Bardzo proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o hibernację, to miałem taką samą sytuację z moim Asusem G2P. Na początku wprowadzenie do stanu hibernacji trwało nawet do 10 minut, ale czas ten się skracał(Tak jakby wszystko się wyrabiało), a po wyłączeniu niepotrzebnych usług czas ten zmalał mniej więcej dwukrotnie). Obecnie hibernuje się w 20 sekund.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie Bluetooth. Teoretycznie jest one zamontowane w tym laptopie, ale podczas instalacji sterowników wyskakuje błąd, że brak urządzenia

Nie nie masz a to ze jest dioda informujaca ze "moze " byc to inna sprawa Bluetooth w Acerze to OPCJA....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie masz a to ze jest dioda informujaca ze "moze " byc to inna sprawa Bluetooth w Acerze to OPCJA....

Aha. Czyli dioda, klawisz skrótu i sterowniki są tylko tak dla picu. Gdzieś czytałem, że jest to po to jak się samemu tam pod montuje ten moduł??

Dodatkowo.

Co ciekawe dziś zainstalowałem Windowsa 7 i wszytko pięknie śmiga. No poza Bluetooth, którego jak się dowiedziałem nie ma w moim lapku. Czyli z tego by wynikało że winny jest XP. Co może na to wpływać?? Jest jakaś funkcja XP do tego. Zarządzanie energią całe przejrzałem i to raczej nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi