Skocz do zawartości
mikaelus

Jaka max FSB na Gigabyte 7VAX??!?

Rekomendowane odpowiedzi

Rzućcie szybko jakieś wyniki, bo nie wiem czy mam ją wziąć.

Jak wysoko mógłbym swojego Antka na niej pociągnąć?!?!

PO raz kolejny cio powtórzę że jak chcesz wysokie fsb ciągnąć to nawet na gigabyte sięnei oglądaj.

Rządzą epox i abit, więc wybieraj co chcesz...

A tak gwoli wyjaśnienia to wczoraj sprawdzałem powyżej 200, ale na karcie pci (201 to max na karcie agp) i bezproblemowo system się łądował na 213. Robiłem memtesta i niestety na 2,9V ale przy ustawieniach cl2 2-5-3 2cmd było kilkanaście błędów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzućcie szybko jakieś wyniki, bo nie wiem czy mam ją wziąć.

Jak wysoko mógłbym swojego Antka na niej pociągnąć?!?!

PO raz kolejny cio powtórzę że jak chcesz wysokie fsb ciągnąć to nawet na gigabyte sięnei oglądaj.

Rządzą epox i abit, więc wybieraj co chcesz...

A tak gwoli wyjaśnienia to wczoraj sprawdzałem powyżej 200, ale na karcie pci (201 to max na karcie agp) i bezproblemowo system się łądował na 213. Robiłem memtesta i niestety na 2,9V ale przy ustawieniach cl2 2-5-3 2cmd było kilkanaście błędów...

poraz kolejny się z Tomasirem zgadzam :D

miałem Ga 7VAXP na więcej niż 166 antek się buntował zreszta timingi pamiątek jak ustwiłem ciut agresywniej to odrazu resety nie pomogło nawet zwiekszenie napięcia, potem był abit bezproblemu 180 fsb i agresywne timingi :D ten gigabyte to dobre mobo ale nie do mocniejszego podkręcania

co do epoxa to miałem 8kha+ i uważam że to mobo nadal jest jednym z najlepszych modeli epoxa jakie wyprodukował nie licząc Rda(+) Stabilność + Super o/c = EPOX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde moze bym nawet wziął Abita KX7-333, ale dźwięku on nima, a ja potrzebuję :?

No to jaką płytkę mi polecicie do 400zł?

dolóż z 60 zł i masz abita nf7, ma dzwiek 6.1 lan i reszte bajerów pozatym extra się na niej kręci :D

Taa, żebym ja te 60zł miał.... Ledwo kasę dozbieram na RAM.

400zeta - absolutny max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde moze bym nawet wziął Abita KX7-333, ale dźwięku on nima, a ja potrzebuję :?

No to jaką płytkę mi polecicie do 400zł?

dolóż z 60 zł i masz abita nf7, ma dzwiek 6.1 lan i reszte bajerów pozatym extra się na niej kręci :D

Taa, żebym ja te 60zł miał.... Ledwo kasę dozbieram na RAM.

400zeta - absolutny max.

jakbym mial wybierac miedzy tym gigabytem to wolałbym Asusa A7V8X w komputroniku jest za 398 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...