tymej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Mam laptopa Acer 5930G. Miałem betę Windowsa 7. Po kilku uruchomieniach więcej jej nie włączyłem. Usunąłem więc wszystkie pliki z partycji oznaczonej jako E:. Dodatkowo chciałem usunąć inną partycję (oznaczoną jako D, pierwsza na dysku, bez systemu) w "Zarządzaniu Dyskami" Visty. Myślał dosyć długo, w końcu wywalił błąd. Treść mniej więcej taka: "Nie ma zasobów do wykonania operacji". Po zrestartowaniu komputer nie chce już się uruchomić. Nie jest to wina braku bootloadera, bo w takim wypadku pojawiałby się (chyba) jakiś błąd. Przy próbie bootowania z CD (Vista, Ubuntu, Fedora lub System Rescue CD) pojawia się czarny ekran z mrugającym znakiem "_". Aby było śmieszniej bez płyty jest tak samo. Też bez błędu typu "nie ma płyty" Przy bootowaniu z HDD lub pendriv'a jest tak samo. Jednak po BIOSie mogę śmigać bez problemu. Ustawić hasło, godzinę, jakieś inne podstawowe opcje (w końcu to laptop, szału nie ma). Dopiero po przejściu do kolejnego etapu są problemy. Macie jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Korzystasz z kolejności bootowania ustawionej w BIOSIe? Jeśli tak to spróbuj przez F12 (IIRC) przy starcie. Oczywiście musisz mieć tą opcję aktywną w BIOSie. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tak, F12 było w użyciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...