Skocz do zawartości
SanChin

Modernizacja Sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

aktualnie posiadam sprzęt z sygnatury... w ciągu ok miesiąca spodziewam się nadmiaru gotówki w wysokości ~1000zł... chciałbym wymienić pł. główną procesor zasilacz i ram... co polecacie?

Edytowane przez SanChin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 x Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/

1 x Gigabyte EP45-DS3L /intel P45/

1 x Kingston 4GB (2x2GB) PC800 CL5

879zł

(ceny z esc.pl)

A do tego np. zasilacz Pentagrama 430 lub 460, ale akurat nie mieli ich na stanie - koszt ok 170PLN. Ewentualnie Modecom MC-350 2.0 ATX. A z ceny można jeszcze zejść biorąc jedną kość 2GB.

PS. Nie masz podanego zasilacza, ale może wystarczy do nowego sprzętu?

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz odpada... staremu się kuku stało... i na jakimś noname na razie chulam ;)

zapomniałem napisać do czego sprzęt... głównie grafika 2D, raz na jakiś czas jakaś gierka (ale nie wymagam najwyższych detali - grafiki na razie nie chcę wymieniać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuje sprzedać jeszcze mobo, proca, ram grafę. Co da ci dodatkowe 300zł i kupić:

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/

Gigabyte EP45-DS3L /intel P45/

Kingston 4GB (2x2GB) PC800 CL5

Pentagram PSF 460W

i do tego jakaś lepsza grafa pokroju HD3850/HD4670 bo jednak będzie półkę wyżej od 8500GT a w razie chęci zagrania w coś będzie dużo wydajniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafikę zawsze można dokupić w późniejszym terminie ;) więc na razie sobie ją odpuściłem, bo 8500GT spełnia moje dotychczasowe wymagania.

a obecne mobo cpu i ram idą do innej obudowy, więc sprzedaż tych podzespołów odpada :( ale jak już pisałem, graficzną dokupię tak czy inaczej później...

dzięki za rady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi