Skocz do zawartości
DarkAslan

Zestaw Do 10k

Rekomendowane odpowiedzi

@UP

Wątpię - ledwo weszło DDR3 triple channel i myślę, że jak już to właśnie to będzie się rozwijało. Po za tym Ci7 to najnowsze rozwiązanie Intela przeznaczone właśnie dla sprzętów za taką kasę. Ponadto C2D jest lepszy w nielicznych grach od Ci7 i jest ich mało. Reszta należy do Ci7. Aha no i patrząc z perspektywy jakiejś tam przyszłości czyli tak jak napisałeś wyżej 2-3 lata to myślę, że doczekamy się wreszcie wykorzystywania 4 rdzeni w grach więc kolejny + dla Ci7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy mając 20 pare lat kupiłbyś vana za 50 tys zamiast malego, zwinnego i szybkiego autka za 20 tys tłumacząc to tym, ze przeciez za pare lat zalozysz rodzine...hm?

przeczytaj tytuł, założenia tematu były inne. Poza tym porównanie I7 do vana jest troche nietrafione.. no chyba że ten van ma ze 400koni

Edytowane przez ZlyDzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy mając 20 pare lat kupiłbyś vana za 50 tys zamiast malego, zwinnego i szybkiego autka za 20 tys tłumacząc to tym, ze przeciez za pare lat zalozysz rodzine...hm?

hahahahah dobry jesteś ;) dzięki - nie ma to jak mała dawka humoru na wieczorek - mówię poważnie :) i to nie jest złośliwy śmiech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytaj tytuł, założenia tematu były inne. Poza tym porównanie I7 do vana jest troche nietrafione.. no chyba że ten van ma ze 400koni

"Zestaw Do 10k, Komputer pod Gry, Filmy Muzyke" czyli w wolnym tlumaczeniu: "chce kupic vana, ze skórą, telewizorem, barem i na spinerach 24" do scigania sie na Tprze Poznan".

Przegladalem kilka testow i7 i w rozdzielczosci 1920x1200 to jedynie Far Cry 2 mocno odstaje od E8400, czy mozecie podac przyklady gier gdzie kasa wydana na i7 sie nie marnuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej mi chodziło o to, że wydasz kupę kasy na coś co ma być przydatne jeszcze za parę lat (fakt, wymiata teraz ale nie jest dwa razy szybsze od dwa razy tańszego sprzętu) zamiast kupić za mniejszą kasę sprzęt, który obecnie będzie wymiatał a reszta kasy za te pare lat będzie na kolejny wymiatający sprzęt.

wybaczcie jesli metafora byla zbyt zmyslna, wróciłem po całym dniu pisania i redagowania w pracy i moze mi sie troche mozg zlansowal... ;)

Edytowane przez Visage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi